Улици като никои други

x

Хора и улици… а тези пет са особени. Стръмни, цветни, ярки, нетипични. Все качества, които да запалят желанието ни да се разходим по всяка от тях. Без значение дали са наблизо или на другия край на света.Болдуин стрийт, Дънидин (Нова Зеландия)

Улицата е една от забележителностите в градчето, заедно с местния университет и парка Кадбъри Уорлд. Болдуин стрийт е проектирана от британски специалисти и се твърди, че не са взели под внимание неравностите в повърхността, които са из целия град. Колко всъщност е стръмна улицата говорят цифрите – наклонът в най-отвесната й част е 19 градуса. Ако някога се озовете там може да опитате да я избягате нагоре-надолу, както ежегодно правят и местните жители в своеобразен маратон.Улица-килим, Ла Оротава (Тенерифе)

Ла Оротава се намира в северната част на известния Канарскси остров. Нещо като Рай на земята. През лятото заради един от католическите празници, отбелязващ тялото и кръвта на Христос повечето от улиците му се покриват с килими от картини, създадени от вулканичен пясък.Улицата с чадърите, Агуеда (Португалия)

Едно от любимите ни места, които в последните години се превърна в забележителност на португалското градче. Чадърите, които висят над улицата отначало са сложени там като част от градския арт фестивал, но хората толкова ги харесват, че стоят в продължение на няколко години. Сега булевардът се нарича улицата на чадърите или улицата на Мери Попинс, а идеята вече е пресъздадена и на други места по света.Синята улица, Шефшауен (Мароко)

Всъщност всички улици в града са в синьо. Неслучайно го наричат синия град. Разположен е в северната част на Мароко и е така в памет на евреите, които са живеели там. Спазвайки завета, те боядисвали къщите си в сини нюанси, каквито са цветовете на молитвените покривала. Тези времена вече са минало, но местните жители продължават да спазват традицията и да боядисват къщите в синьо.Ломбард срийт, Сан Франциско (САЩ)

Градът е известен със своите склонове, а на тази улица това е добре подчертано. И даже повече. Тя не просто е стръмна, но и толкова лъкатушеща, че може да ви се завие свят. Шофирането по нея си е като на писта за картинг. Идеята за необичайния вид на улицата е на хората, които живеят на нея.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник!

Ако сте пропуснали
Най-четени