Вълшебството на коледните базари

x

5227382688_d992ddb0d5_b-1024x768


Настане ли декември, всеки инстинктивно започва да се оглежда и пита: какво ли да взема на любимите хора за коледните празници? Десетки идеи и стотици подсказки на този въпрос дават традиционните коледните базари, които с годините се превърнаха в ключово събитие от празничния сезон на Европа. Столиците, а и по-малките градове на отделните държави се присъединяват към всеобщата мания на пазарите, предлагащи възможност на местните занаятчии да продават стоката си, а на посетителите – да открият уникални вдъхновяващи подаръци.

Освен възможности за шопинг, на базарите ще откриете и различни демонстрации, музика и забавления, свързани с местните коледни традиции. Да направим една бърза обиколка из Европа!


berlin


Берлин

Няма по-прекрасни коледни базари от тези, които традиционно се организират в Германия. Те носят уюта, ароматите и пъстротата на празника и предлагат куп изкушения на посетителите си. В германската столица базарът се организира в двореца „Шарлотенбург”. Целият базар е окъпан в светлинна инсталация, а дворецът, дърветата и декоративната ограда носят романтичен ореол. Основното място на пазара е пирамида, разположена пред парадния вход на двореца.

Дървени хижи и шатри, украсени с материали от природата, се грижат за празничната атмосфера на базара и предлагат не само ръчно изработени творби, но и впечатляваща селекция от кулинарни изкушения: печени кестени, палачинки, унгарски лангош и др.

Кога? От 21 ноември 2016 до 1 януари 2017 г.


london


Лондон

От Берлин поемаме към Лондон и по-точно казано – към Хайд Парк, който от 20 ноември в продължение на шест седмици предлага зимни забавления с вход свободен. С над 100 атракции всеки ще намери по нещо за себе си. За пазаруващите има традиционен немски коледен базар с над 200 дървени къщички.

Ангелският празничен базар предлага необикновени ръчно изработени подаръци и стоки, включително керамика, свещи, бижута, дървени играчки и коледни декорации.

Кога? От 20 ноември 2016 до 3 януари 2017 г.


vienna


Виена

От средата на ноември до Коледа най-красивите площади на австрийската столица се преобразяват във вълшебни коледни базари. Ароматът на коледни печива и горещ пунш създават истинска предколедна атмосфера.

Един от най-известните коледни базари е традиционният „Виенската магия на Бъдни вечер”, който превръща централния площад на града в бляскава приказка. Коледни подаръци, украси за дървета, сладкиши и топли напитки ви очакват, както и въртележка, и забавни коледни работилнички за децата. Дърветата около парка са празнично украсени с море от светлинки – преживяване, което не бихте искали да пропуснете!

Кога? От 13 ноември до 23 декември 2016 г.


brussels


Вижте още:
  • No related posts found

Брюксел

Пет седмици, изпълнени с приказни срещи, парфюми, цветни сергии, страхотни идеи за подаръци и оригинални дегустации. Музика и светлини обгръщат посетителите в празничната атмосфера на събитието. Атракцията „Зимни чудеса” е легендарна и е  ключово събитие в Брюксел по време на празничния сезон. Тя допринася значително за превръщането на белгийската столица в предпочитана дестинация по това време на годината. Ледената пързалка, страхотното коледно дърво, вълшебното и оригинално светлинно и звуково шоу, празничният коледен парад, традиционното виенско колело, въртележката… Всички тези удивителни атракции омагьосват малки и големи.

Кога? От 25 ноември 2016 до 1 януари 2017 г.


strasbourg


Страсбург

Най-старият коледен пазар на Европа се провежда за първи път в Страсбург през 1570 г. Със своите 300 сергии, разположени на 12 места в центъра на града, автентичността, топлината и гостоприемството на Страсбург се усеща най-силно по Коледа.

Духовното присъствие и традициите на Бъдни вечер са добре разположени в Страсбург. Тук ще откриете четири сцени, предлагащи коледни концерти и автентична музика на живо, както и различни културни събития. Перфектната възможност да отидете на културна екскурзия по това време на годината!

Кога? От 25 ноември до 31 декември 2016 г.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени