Едуард де Боно: „Ако чакате възможностите да се появят, ставате част от тълпата“

x

edward-de-bono


Творческото мислене е много повече от светкавични идеи, които идват и си отиват. То може да бъде успешен модел на управление в бизнеса и всички житейски области, които да придвижат света напред. Едуард де Боно е човекът, който преди няколко десетилетия въвежда понятието за нестандартно мислене. Той е сред най-уважаваните консултанти по креативност и автор на 62 книги.

Може би най-известната творческа система на роденият днес Едуард де Боно е методът на шестте мислещи шапки. Създадена е като практически лесен за употреба начин на мислене, творчески и ефективно. Системата е особено значима за хора и бизнеси, които искат да се възползват максимално от творческия си потенциал. По напълно достъпен начин се предоставя възможност да се види определена ситуация, възприета по шест различни начина – от страна на емоциите, на фактите, на отрицанието, на позитивността, на творчеството и с управлението на останалите аспекти.

Нестандартното мислене изисква промяна в посоката на мислене, която да ви покаже нещата от съвсем различен ъгъл или да интерпретирате това, което търсите по свежи, оригинални и забавни начини. Смятаме, че тези няколко идеи на Едуард де Боно допълнително ще ви мотивират за търсенето на нестандартни решения.


 

creativity-819371_640

 


„Креативността е голям мотиватор, защото кара хората да се интересуват от това, което правят. Креативността дава надежда, че може да съществува полезна идея. Креативността дава възможност за някакъв тип постижение за всеки. Креативността прави живота по-забавен и по-интересен“.

„Творчеството включва разчупването на установените модели, за да могат да се погледнат нещата по различен начин“.

„Един от много важните аспекти на мотивацията е желанието да спреш и да погледнеш нещата, които никой друг не си прави труда да погледне. Този лесен процес на фокусиране върху нещата, които са приемани по право за даденост, е мощен източник на креативност“.

„Същетвува опасност в интернет и социалните медии. Идеята, че информацията е достатъчна, че получаването на повече и повече информация е достатъчно, че не е необходимо да мислите, а само да получавате още и още информация – става особено опасна“.

„Ако чакате възможностите да се появят, ще сте част от тълпата“.

„Идея, която е развита и приведена в действие е много по-важна от идея, която съществува просто като идея“.

„Понякога ситуацията е проблем, само защото се гледа на нея по определен начин. Погледната по алтернативен начин, правилната посока на действие може да е толкова очевидна, че проблем реално да не съществува“.

„За да бъдете успешни трябва да сте късметлии или малко луди, или невероятно талантливи, или да откриете за себе си поле за ускорен растеж“.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

5 истини за постигането на цели

Всичко, което трябва да знаете за успеха от София Аморузо

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стил, класа и удобство!

Ако сте пропуснали
Най-четени