Как да си приготвим: Агнешки стек със сирене и розмарин

x


Днешната ни неделна рецепта, споделена ни от сп. „Меню”, е посветена на апетитно и свежо ястие, подходящо за предстоящия Гергьовден. Ароматното агнешко месо е съчетано със сирене, домати и печена чушка, а финалният щрих на кулинарния шедьовър нанася гарнитурата от тиквички.

Необходимите продукти са следните:

4 агнешки пържоли от бут

4 с.л. зехтин

200 г сирене

2 домата

1 печена червена чушка

2 стръка розмарин

1-2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

За гарнитурата ще ви трябват:

500 г тиквички

2 с.л. заквасена сметана

1 с.л. копър

сол

черен пипер

А ето и как става приготвянето на ястието.

Посолете пържолите, поръсете ги с черен пипер и ги намажете със зехтин. Печете на грил или грил-тиган по 3 минути от всяка страна.

Нарежете сиренето на малки кубчета и разбъркайте леко с доматите, зехтина, чушката и нарязания на ситно розмарин. Покрийте всеки стек с по 1-2 лъжици от сместа и сложете за 4-5 минути във фурната.

Нарежете тиквичките на кубчета, потопете ги за 1 минута във вряща подсолена вода, отцедете добре и докато са горещи, ги смесете със заквасената сметана и копъра. Подправете на вкус.

Бонус съвет: Ако обичате месото по-препечено, поставете пържолите във фурната за 15 минути без сместа от сирене и след това ги гарнирайте.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Екзотичен японски тълковен речник

Как да си приготвим: Треска по каталунски

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени