Как да си приготвим: Кашкавалена къри супа в тиква

x

 


Оригиналните тиквени купички са само едно от многобройните кулинарни достойнства на тази есенно-зимна супа, която научихме от сп. „Меню”.

Необходими продукти:

4 малки тикви

2 с.л. зехтин

2 стръка праз, нарязани на кръгчета

2 моркова, нарязани на кръгчета

1 голям пащърнак или резен целина, ситно нарязани

1 ч.ч. замразен грах

1 с.л. къри

1 с.л. масло

1 с.л. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

200 г кашкавал, едро настърган

сол и черен пипер

селски ръчен хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

Почистете тиквите от семките и влакнестата вътрешност, посолете ги, намажете ги със зехтин и ги сложете във фурната за 40-50 мин., докато вътрешността омекне.

Загрейте 1 с. л. от зехтина и в него добавете на умерен огън праза, морковите, пащърнака и граха за 3-4 мин. Прибавете кърито и разбъркайте. Налейте 1,5 л студена вода. Посолете на вкус и оставете да поври 20 мин.

Загрейте маслото и в него на умерен огън сложете брашното за 1 мин. при непрекъснато разбъркване. Сипете студеното мляко и разбъркайте, докато се сгъсти. Налейте бульона от врящите зеленчуци и самите зеленчуци. Супата се подправя на вкус със сол и пипер и се оставя да поври 4-5 мин. Отстранете от огъня и добавете кашкавала. Разбърква се, за да се стопи.

Сипете супата в запечените тикви и сервирайте с резен препечен селски хляб.

Текст: Fashion Inside

Снимка: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Веган брауни с червено цвекло и малини

Как да си приготвим: Чийзкейк с авокадо и лайм

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени