Как да си приготвим: Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад

x

 


 

Днес си мислим за ягоди и шоколад, за вкусни десерти и купички наслада. Затова се спираме на рецепта, за която вероятно не сте чували (ние не бяхме) – ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад. И да, не е грешка, че в нея наистина има и босилек. Взехме я назаем от нашите приятели – списание Меню. Интересната салата е лесна за приготвяне и с неочаквано богат вкус на ягоди, шоколад, лимонов сок и дори… узо.

Какво още е необходимо за приготвянето на десерта?

800 грама пресни ягоди

За маринатата:

1 с. л. сладко или конфитюр от горски плодове

1-2 с. л. узо или мастика

1 с. л. пудра захар

2 с. л. лимонов сок

За пестото:

50 грама суров шамфъстък

40 грама бял шоколад

1 шепа листа пресен босилек

1 с. л. пудра захар

2 с. л. лимонов сок

2 с. л. заквасена сметана

Как се приготвя?

В купичка се разбъркват всички съставки за маринатата. Ягодите се срязват на половинки, а по-малките се оставят цели. Плодовете се мариноват около 10 мин.

В блендер се смилат фино шамфъстъкът, начупеният шоколад и листата босилек. Прибавят се и останалите продукти и се разбърква добре.

Ягодите се поднасят с пестото и се украсяват със стръкчета босилек.

Текст: Fashion Inside/Menumag.bg

Вижте още:

Как да си приготвим запечени ягоди с шоколад

Любимите ни френски десерти и малко “сладки” факти, които не знаете за тях

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Точно такова лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени