Как да си приготвим: Сьомга терияки с пъстра гарнитура

x

 


Знаете ли, че сьомгата е една от най-подходящите за печене на скара риби, защото лесно запазва сочността на месото? Днес, заедно със сп. „Меню”, сме ви подготвили една свежа рецепта, която е лесна за приготвяне и апетитно допълнение към почивния неделен ден.

Необходими продукти:

4 филета от сьомга без кожа и кости

За маринатата:

100 мл сос терияки

100 мл соев сос

1 с.л. сос от стриди

За гарнитурата:

2 домата

1 жълта чушка

½ краставица

1 с.л. нарязан кориандър или магданоз

2 с.л. зехтин

1 с.л. прясно изстискан лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за маринатата и залейте с нея филетата, поставени в плитък съд. Оставете да се мариноват за 2-3 часа.

Извадете рибата и с домакинска хартия попийте излишната марината. Печете на скара – по 2-3 минути от всяка страна. Филетата са готови, когато са леко розови в средата.

Разбъркайте нарязаните зеленчуци и ги овкусете с дресинг от разбитите заедно зехтин, лимонов сок, сол и пипер. Гарнитурата също е готова.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сьомга в уок

Как да си приготвим: Барамунди с гъби

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С маратонки към офиса.

Ако сте пропуснали
Най-четени