Как да си приготвим: Треска по каталунски

x


В Каталуния предпочитат да готвят осолена треска, вместо прясна, но рецептата на списание „Меню” доказва, че специалният сос Пикада е подходящ и за свежо изпечената риба.

Необходимите продукти са следните: 200 г моркови, 100 г пачи крак, 24 връхчета от пресни аспержи, 150 г замразен грах, 4 филета от треска без кожа, 1 ½ с.л. брашно, 50 мл зехтин. За соса Пикада са ви нужни 3 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. нарязан пресен магданоз, 30 г печени белени бадеми, 1 г печени белени лешници, 1 филия пържен хляб, сол и черен пипер на вкус.

Загрейте фурната на 220° С. В тенджера с вряща вода бланширайте морковите, аспержите, граха и гъбите до желаната крехкост. Поръсете треската със сол, пипер и малко брашно.

В голям тиган на средновисока температура загрейте зехтина, сложете рибата да се готви по 5 минути на всяка страна или докато стане непрозрачна в центъра. Прехвърлете я в тавичка и добавете морковите, аспержите, граха и гъбите. Ястието се допича 5 минути във фурната.

В кухненски робот или хаванче смелете чесъна, ядките и хляба. Добавете магданоза и зехтина, докто се получи гъста паста. Подправете със сол и черен пипер. Във всяка чиния сипете по една лъжица от соса. Отгоре подредете рибата и зеленчуците.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Котлети от сьомга със сос от червени боровинки

Как да си приготвим: Бързи веган соба нудъли

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Откраднахме ги от мъжкия гардероб.

Ако сте пропуснали
Най-четени