Прическите на есента, от които си избираме

x

Готови ли сте за промяна?

След маникюрите ви представяме и топ прическите на тази есен (и зима). Проучихме обстойно световните трендове и препоръките на експертите, включително и за цветове. Ако искате да си сверите часовника с есенно-зимната палитра при косите, помислете за кестен, шоколад, мока, бургунди, капучино, карамел, топло русо, тъмнокафяво с червени и оранжеви нюанси.

Набелязахме онова, което най-много ни харесва при подстрижките, за да го споделим с вас. И да, бретоните се запазват, но с уговорката да са по-разчупени, тип „завеса“, поизраснали или естествено преливащи към останалата част на косата. Слоевете – също, като там наистина можете доста да играете.

Вдъхновение от 70-те

70-те тази година очевидно си имат запазено място сред основните източници на вдъхновение на стилистите. И в съзнанието ни веднага изниква образът на Фара Фосет, чиято иконична прическа определи и затвърди стила на цяло едно десетилетие. Днес тази прическа търпи модерно преобразяване, така че очаквайте да я виждате в по-рафиниран вид на много места.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by PETER THOMSEN (@chelseahaircutters)


Разрошено

Има няколко тренда в подстригването, които се появяват отново и отново, и що се отнася до есен-зима 2021-2022, т.нар. разрошено е един от тях. Слоевете в косата са елегантни и ефектни, има естествен и въздушен обем, а поизрасналият бретон заема централно място. Тази прическа може да бъде както в дълъг, така и в по-къс вариант.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Northwood (@georgenorthwood)


„Микси“

Това е прическа между мълет (mullet) и пикси (pixie) – къси изящни краища с малко допълнителна дължина отзад. Всъщност тенденцията е тук от края на 2020 г., но сякаш сега е набрала доста повече скорост сред момичетата, жените и техните фризьори. Ако сте достатъчно дръзки, можете да я пробвате и вие. Стои сладко и секси.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)


Прическа Wolf

Прическата с това необичайно име също е вдъхновена от 70-те. Представете си дълъг вариант на микси, тоест комбинация между мълет и разрошено. Необходимо е да имате доста гъста коса обаче, защото формата се постига с накълцване на слоеве по цялата дължина. Самата дължина се запазва на гърба. Бунт, свободолюбие, смелост – това излъчва „вълкът“ при косите.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)


Боб

Боб във всякакви разновидности. Тук не става въпрос за една конкретна дължина или тип, а по-скоро за това, което ни харесва и с което се чувстваме най-комфортно. Боб с повече слоеве и обем; рокендрол боб с по-разък завършек; шик боб от френски тип, при който отстрани е по-късо, а отзад косата не държи права линия, леко се издължава по средата като крило; боб с лек диагонал отпред; боб с дължина между челюстта и ключицата; боб ала 90-те, класически и пригладен – всичко е тук и всичко е модерно, само си изберете.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Instagram/Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени