Прическите на есента, от които си избираме

x

Готови ли сте за промяна?

След маникюрите ви представяме и топ прическите на тази есен (и зима). Проучихме обстойно световните трендове и препоръките на експертите, включително и за цветове. Ако искате да си сверите часовника с есенно-зимната палитра при косите, помислете за кестен, шоколад, мока, бургунди, капучино, карамел, топло русо, тъмнокафяво с червени и оранжеви нюанси.

Набелязахме онова, което най-много ни харесва при подстрижките, за да го споделим с вас. И да, бретоните се запазват, но с уговорката да са по-разчупени, тип „завеса“, поизраснали или естествено преливащи към останалата част на косата. Слоевете – също, като там наистина можете доста да играете.

Вдъхновение от 70-те

70-те тази година очевидно си имат запазено място сред основните източници на вдъхновение на стилистите. И в съзнанието ни веднага изниква образът на Фара Фосет, чиято иконична прическа определи и затвърди стила на цяло едно десетилетие. Днес тази прическа търпи модерно преобразяване, така че очаквайте да я виждате в по-рафиниран вид на много места.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by PETER THOMSEN (@chelseahaircutters)


Разрошено

Има няколко тренда в подстригването, които се появяват отново и отново, и що се отнася до есен-зима 2021-2022, т.нар. разрошено е един от тях. Слоевете в косата са елегантни и ефектни, има естествен и въздушен обем, а поизрасналият бретон заема централно място. Тази прическа може да бъде както в дълъг, така и в по-къс вариант.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Northwood (@georgenorthwood)


„Микси“

Това е прическа между мълет (mullet) и пикси (pixie) – къси изящни краища с малко допълнителна дължина отзад. Всъщност тенденцията е тук от края на 2020 г., но сякаш сега е набрала доста повече скорост сред момичетата, жените и техните фризьори. Ако сте достатъчно дръзки, можете да я пробвате и вие. Стои сладко и секси.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)


Прическа Wolf

Прическата с това необичайно име също е вдъхновена от 70-те. Представете си дълъг вариант на микси, тоест комбинация между мълет и разрошено. Необходимо е да имате доста гъста коса обаче, защото формата се постига с накълцване на слоеве по цялата дължина. Самата дължина се запазва на гърба. Бунт, свободолюбие, смелост – това излъчва „вълкът“ при косите.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)


Боб

Боб във всякакви разновидности. Тук не става въпрос за една конкретна дължина или тип, а по-скоро за това, което ни харесва и с което се чувстваме най-комфортно. Боб с повече слоеве и обем; рокендрол боб с по-разък завършек; шик боб от френски тип, при който отстрани е по-късо, а отзад косата не държи права линия, леко се издължава по средата като крило; боб с лек диагонал отпред; боб с дължина между челюстта и ключицата; боб ала 90-те, класически и пригладен – всичко е тук и всичко е модерно, само си изберете.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Instagram/Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени