Най-впечатляващите beauty моменти от Париж

x


Седмица на висшата мода в Париж приключи, но оставаме още малко на френско часово време! Поне за няколко минути, за да сверим часовниците си с най-актуалното в грима и прическите за тази пролет и лято. Така както известните модни къщи и техните креативни директори повеляват. Поглеждаме към Chanel, Dior, Givenchy, ValentinoПрическите

Налице е един очевиден тренд – ефектът на мокрите коси. Пригладени и силно прилепнали. Срещаме ги при Givenchy – с безупречно гладки опашки, вързани ниско долу на тила. Също и при Giambattista Valli: прическите с „мокър“ ефект – пригладени в основата си коси, които са разпилени по раменете в краищата си. На същият този ефект заложиха и Zuhair Murad — с къдрици, пригладени в основата на корените, и свободни в краищата на косата. Ниските гладки опашки се появиха не на едно и две ревюта — Valentino също заложи на тях за представянето на моделите си.За впечатляващата визия на Chanel традиционно отговаря стилиста Сам Макнайт. В резултат – и  този сезон представянето на марката беше хипнотизиращо и незабравимо с високите тупирани коси, вдъхновени от фризурите на 19 век. „Карл ме помоли за прическа, която се забелязва отдалече и остава лицето открито“, споделя Макнайт. „Докато работехме по визията за ревюто, четях книгата на Дилън Джоунс, посветена на Дейвид Бауи. Бях стигнал до момента, в който той е с „Blitz Kids“  и се вдъхнових от косите на звездите от 80-те години. Така се получи една комбинация от романтиката на 19 век и Дейвид Бауи от периода на „Blitz Kids“.

При Iris van Herpen акцентът в прическата е върху цвета. И по-точно казано – в яркия цветен кант върху дългия бретон. Идеята е на стилиста Мартин Келън и сме сигурни, че бързо ще се превърне в абсолютен бюти хит това лято.
Гримът

Жизнерадостен грим, вдъхновен от цирка? Питър Филипс – креативният директор на Christian Dior има своя интерпретация. Той споделя: „Концентрирахме се върху очите за грим, вдъхновен от тъжния клоун Пиеро, който е с леко пънк влияние“. Плътни черни линии, затварящи очите в рамка, допълнени от сенки в тъмни нюанси върху клепачите, за да се избегне резкия контраст. Устните са оцветени в цвят Nude. Резултатът: леко сюрреалистичен и запомнящ се грим.

За незабравим поглед се погрижи и известната гримьорка Пак Макграт, която украси очите на моделите от дефилето на Valentino с малки перца върху миглите. Ефирно и впечатляващо, нали?

Силни, впечатляващи очи – така гримират тези, които разбират. Гримът на Chanel, също като прическите,беше вдъхновен от легендарния Дейвид Бауи: плътни очни линии върху горния и долния клепач на очите с рок привкус и устни в ярки цветове.


Текст: Нора Атанасова

Грим: Dior Make-up by Peter Philips, C, Valentino, Givenchy

Снимки: Vincent Lappartient for Christian Dior Parfums, Chanel, Valentino, Givenchy

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени