Най-впечатляващите beauty моменти от Париж

x


Седмица на висшата мода в Париж приключи, но оставаме още малко на френско часово време! Поне за няколко минути, за да сверим часовниците си с най-актуалното в грима и прическите за тази пролет и лято. Така както известните модни къщи и техните креативни директори повеляват. Поглеждаме към Chanel, Dior, Givenchy, ValentinoПрическите

Налице е един очевиден тренд – ефектът на мокрите коси. Пригладени и силно прилепнали. Срещаме ги при Givenchy – с безупречно гладки опашки, вързани ниско долу на тила. Също и при Giambattista Valli: прическите с „мокър“ ефект – пригладени в основата си коси, които са разпилени по раменете в краищата си. На същият този ефект заложиха и Zuhair Murad — с къдрици, пригладени в основата на корените, и свободни в краищата на косата. Ниските гладки опашки се появиха не на едно и две ревюта — Valentino също заложи на тях за представянето на моделите си.За впечатляващата визия на Chanel традиционно отговаря стилиста Сам Макнайт. В резултат – и  този сезон представянето на марката беше хипнотизиращо и незабравимо с високите тупирани коси, вдъхновени от фризурите на 19 век. „Карл ме помоли за прическа, която се забелязва отдалече и остава лицето открито“, споделя Макнайт. „Докато работехме по визията за ревюто, четях книгата на Дилън Джоунс, посветена на Дейвид Бауи. Бях стигнал до момента, в който той е с „Blitz Kids“  и се вдъхнових от косите на звездите от 80-те години. Така се получи една комбинация от романтиката на 19 век и Дейвид Бауи от периода на „Blitz Kids“.

При Iris van Herpen акцентът в прическата е върху цвета. И по-точно казано – в яркия цветен кант върху дългия бретон. Идеята е на стилиста Мартин Келън и сме сигурни, че бързо ще се превърне в абсолютен бюти хит това лято.
Гримът

Жизнерадостен грим, вдъхновен от цирка? Питър Филипс – креативният директор на Christian Dior има своя интерпретация. Той споделя: „Концентрирахме се върху очите за грим, вдъхновен от тъжния клоун Пиеро, който е с леко пънк влияние“. Плътни черни линии, затварящи очите в рамка, допълнени от сенки в тъмни нюанси върху клепачите, за да се избегне резкия контраст. Устните са оцветени в цвят Nude. Резултатът: леко сюрреалистичен и запомнящ се грим.

За незабравим поглед се погрижи и известната гримьорка Пак Макграт, която украси очите на моделите от дефилето на Valentino с малки перца върху миглите. Ефирно и впечатляващо, нали?

Силни, впечатляващи очи – така гримират тези, които разбират. Гримът на Chanel, също като прическите,беше вдъхновен от легендарния Дейвид Бауи: плътни очни линии върху горния и долния клепач на очите с рок привкус и устни в ярки цветове.


Текст: Нора Атанасова

Грим: Dior Make-up by Peter Philips, C, Valentino, Givenchy

Снимки: Vincent Lappartient for Christian Dior Parfums, Chanel, Valentino, Givenchy

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Не просто неделя, ами празнична неделя – идеално време за ефирни рокли!

Ако сте пропуснали
Най-четени