Бюти акценти от Седмица на модата в Ню Йорк

x


Цветя в косите, звезди в очите: така най-кратко бихме могли да опишем отпечатъка от бюти тенденциите за следващия сезон, който остави в нас Седмица на модата в Ню Йорк. Естествените коси и грим ще продължават да бъдат актуални, но лека-полека цветовете ще се опитват да си проправят път към дамските сърца (и лица). Това накратко. Сега да погледнем отблизо с какво ни впечатлиха гримьорите и коафьорите на Ню Йорк…Гримът – от абсолютно натурален до повлиян от Пикасо

Естествен тен на кожата, със свежа руменина по страните и „голи“ очи. Една тенденция, която продължава да бъде актуална и през пролет/лято 2019. Естествената женска красота е все така желана и търсена като ефект, с „влажен“ акцент върху устните или скулите, придаващ усещането за женственост.

Макияжът от 70-те години небрежно напомни за съществуването си по време на дефилетата на Том Форд. Очи, акцентирани с брокатени сенки и плътни очни линии, силни устни (в цвят или с металически блясък) и подчертани вежди.Макияжът от 70-те години небрежно напомни за съществуването си по време на дефилетата на Том Форд. Очи, акцентирани с брокатени сенки и плътни очни линии, силни устни (в цвят или с металически блясък) и подчертани вежди.

Ако някога сте се чудели как би изглеждал гримът, вдъхновен от картините на гениалния Пикасо, хвърлете поглед върху снимките от дефилето на Rodarte. Там моделите са с очи подчертани в ярък цвят, поставени в плътни линии, почти като в рамка, а устните искрят в изкушаващо червено. Гримьорите на модната къща признават, че при избора си са били силно повлияни от актуалната в момента изложба на Пикасо в лондонската галерия „Tate Modern“.Ако ярките цветове ви се сторят прекалено крещящ акцент, опитайте да ги прелеете като сенки в близки по тоналност и топлина цветове, както показаха гримьорите на дефилето на Anna Sui. Грим, напомнящ  за хипи годините и фестивала Уудсток, за художническите умения в гримирането и способността да поставяме впечатляващи акценти върху най-красивата част от лицето ни – очите.
Косите крещят класика

Закачливи къдрици, нежни вълни или гладко прибрани назад коси – всичко е актуално, стига да стои естествено, а в това число и цветът. Кестенявото никога не е било по-актуално от сега. Прибавете впечатляващи акценти като шноли-птици, фуркети-мини звезди и цветенца или директно покрийте главата си с корона (или водопад) от рози в стил Фрида Кало, както направиха Rodarte. Романтично, нали? През този сезон аксесоарите за коса ще компенсират липсата на особени цветови акценти.И като споменахме за цветови акценти, единственото изключение в случая правят единичните плътни екстеншъни в контрастиращ цвят, прикрепени към косата ви.

Какво още? Гладки коси, прибрани на тила и завършващи с елегантен кок на възел или с опашка, сплетена на тънка плитка. Плитките, разбира се, отново са тук, но този път като единични тънки плетеници, пръснати като закачливи акценти сред свободно пуснатите коси. В контекста на пуснатите коси фините вълни са силно повлияни от бохо усещането на 60-те години, а къдриците – заимствани от бунтарството на 80-те.


Текст: Нора Атанасова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Mood Designer Sweatshirt за Нея

Напишете вашето послание тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Нея

Mood t-shirt за Нея Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши

Taitinger Brut Reserva NV 750 ml с две чаши Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mood t-shirt за Него

Mood t-shirt за Него Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Четвъртък със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени