Как да оцелеете на фестивала Meadows in the Mountains в Родопите

x


Още през 2015-а година Gurdian постави Meadows in the Mountains на върха на класацията си за 10-те най-добри музикални фестивала в Европа. И това съвсем не е прецедент, името му се спира да попада във всевъзможни рейтинги и ревюта като един от най-добрите в света изобщо.

Този юни отидохме да го видим с очите си. Защото всичката тази бохо идилия се случва за седма година поред не къде да е, а в сърцето на Родопите. Mнозина от вас може и да не са чували за село Полковник Серафимово, което откриваме на около половин час път с кола от Смолян, но хиляди англичани плюс шепа италианци, германци, че и австралийци и аржентинци, са съвършено запознати за съществуването на това вълшебно кътче земя, издигнато високо в планината. Тъкмо то по намигване на съдбата се оказва дом на най-бохемския фестивал на планетата. Датите, които ни отведоха в Родопите бяха 9, 10 и 11 юни.

Дали бяхме готови за гледката? Дори след всички снимки, разцъкани от предишни издания в интернет, очите ни не бяха готови да посрещнат мащабната и магична хипария, която се случваше около нас. Всички жени изглеждаха като самодиви, избягали от някоя приказка. А всъщност и мъжете не им отстъпваха по нищо.

За да оцелеете 3 дни тук се нуждаете от следните няколко задължителни компонента: гумени ботуши или подходящи туристически обувки, които няма да ви предадат в буря и бедствие, в добро и зло. Ние не бяхме оборудвани с такива скъпоценни “пантофки” и отнесохме доста падания в пепел и кал за тези 72 часа. Дъждобрани или непромокаеми якета, които да не ви развалят номадските аутфити, също са високо ценени. Без брокат, боя по лицето или поне пера в косата, по-добре изобщо не тръгвайте. Шегуваме се, но определено ще ви помогнат да се почувствате малко повече част от тази необикновена картинка.

Листа с музикалните артисти, които тази година щяха да звучат на фестивала се забави до безкрай и не бяхме особено подготвени какво ни очаква. Музикалните сцени бяха няколко на брой, разпръснати по терена на фестивалната поляна. В общи линии, ако не сте много претенциозни, има за всекиго по нещо – изпълнения на живо на джаз и хип-хоп банди, алтернативен електронен саунд, хаус и чисто техно за зажаднелите рейв души.Масата от посетителите, освен с мъниста, пера и блясък, се е закичила и с всичкия си позитивизъм, на който е способна. А ефектът е заразителен. По една или друга причина българите все още сме супер малцинство на Meadows in the Mountains. Всеки път, когато споделяхме с някого, че сме местни, отсреща сякаш за първи път виждаха еднорог. Само дето не ни щипеха за късмет.

Емоцията на фестивала не може да се сравни с нищо, преживяно до момента. Трудно е да се обгърне в думи, затова оставяме кадрите да препредадат магията вместо нас. Едно е сигурно – шансът догодина да повторим експеримента е огромен. До скоро, Родопи!

П.П.: Как забравихме първия изгрев, който посрещнахме в планината? Божествен! Трябва да се изживее и усети!

 Текст: Александра Тошева

Снимки: Meadows in the Mountains, Жоро Панчев, Златимир Араклиев.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени