Емоционалната реч на Мадона на наградите „Билборд“

x


Мадона винаги е била, е и ще бъде една от най-коментираните знаменитости в световен мащаб. Защото знае силата на думите и не се страхува да ги използва в защита на онеправданите и слабите. В последната си словесна канонада поп певицата се обяви в подкрепа на феминизма и „слабия пол”. Речта, която тя произнесе, получавайки отличието „Жена на годината” на сп. „Billboard”, остави без думи присъстващите в залата гости. И ги изправи на крака в бурни аплодисменти.

„Стоя пред вас като отрепка. Като артист от женски пол, имах предвид. Благодаря, че признахте способността ми да продължа 34-годишната си кариера, въпреки крещящия сексизъм, злоупотребите и тормоза. Ако си момиче, трябва да играеш играта. Позволено ти е да си хубава, сладка и секси, но не и да се правиш на много умна. Не трябва да имаш мнение, което се отклонява от статуквото. Позволено ти е да бъдеш обект за мъжа, да се обличаш развратно… Бъди, каквато те иска мъжът, но най-важното, бъди такава, че жените да се чувстват комфортно, когато си около мъже. Не остарявай! Защото годините са проклятие.“В няколко изречения поп кралицата изрече на висок глас всичко онова, което жените обикновено премълчават или споделят шепнешком. В прочувствената си реч Мадона  припомни, че е била жертва на злоупотреба, тормоз и дискриминация заради това, че е… жена. Тя сподели за изнасилването си, за битката с критиците, както и за епитетите, които е получавала през годините (като „ку*ва”, „вещица” и „Сатана”). Поп звездата  насърчи всички жени да се подкрепят една друга и благодари на тези от тях, които са се опитвали да я спъват, защото така са я направили силна.

„Не е толкова важно, че приемам тази награда, колкото, че имам възможността да седя пред вас и да ви благодаря. Не само на хората, които ме подкрепят, но и на онези, които се съмняваха и ме накараха да мина през ада. Вие ме направихте по-силна, накарахте ме да се старая повече, направихте ме боеца, който съм сега. Направихте ме жената която съм сега. Благодаря ви!“Емоционалната реч на Мадона по време на годишните награди „Жени в музиката” й  спечели уважението на хиляди жени по света, а също и на колежката й Лейди Гага, която побърза да й благодари в социалната мрежа Twitter: „Ти си умна и силна. Благодаря, че си такава за нас – момичетата, имаме нужда от това.”

Това не е първият път, когато Мадона говори открито за проблемите на жените. Преди време в интервю за сп. „Out” тя сподели, че гей правата вече надминават тези на жените. „Все още продължава модата жените да бъдат лесно категоризирани – те или са девици, или ку*ви. Ако си на определена възраст, не ти е позволено да изразиш своята сексуалност, да бъдеш необвързана  или да се срещаш с по-млади мъже.”

Вслушвайки се в думите на певицата, няма как да не заключим, че тя със сигурност  знае отговора на вечния мъжки въпрос „Какво искат жените”. Те искат да бъдат себе си!Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени