Какво ни се случи на Summer Well 2018

x


Мина цяла седмица след прибирането ни от фестивала Summer Well, а еуфорията още ни държи! И как няма? Пред очите ни се изредиха имена като Justice, Bastille, The Kooks и Kodaline. За поредно лято сърцата ни тренираха издръжливост на адреналин и сюрреалистично красиви моменти. Summer Well е един буден сън, който продължава три дни недалеч от Букурещ, в съседна Румъния.

Потеглихме в петък, на 10-и август, усмихнати до уши и предвкусващи какво ни чака. Първата вечер е генерална репетиция за същинския уикенд. Организаторите на фестивала подаряват на гостите нощен пикник със Симфоничния оркестър на Букурещ, който изпълнява най-емблематичните парчета на звездите, които предстои да се качат на същата сцена като тях. Преживяването е извънземно! Този тридневен празник на музиката се случва край Буфтя, градче на около 20 километра от Букурещ, сред природата, до езеро. Завършена картинка! И сега си го представете – един милион звезди ви намигат от небето, а вие си седите на одеялце пред сцената, обградена от гора и слушате най-любимите си песни, изнесени от свръхдобър симфоничен оркестър. Усещането е просто магическо!Следващите два дни ни минават като на лента. Часове наред танци, пеене и чакане следващата и следващата група да изгреят пред очите ни такива, каквито само сме си мечтали да ги видим.

Заради Justice си изгубихме гласа от пищене, но тези двамата – Гаспар и Ксавие, са тотални гъзари. Френското електронно дуо знае как да предизвика обожание в публиката и как да я накара да подскача като обезумяла поне за час. “We Are Your Friends” и “D.A.N.C.E” ни подействаха като предозиране с кафе, всеки атом в нас танцуваше и ликуваше, че му се случва нещо толкова специално. 

Момчетата от лондонската банда Bastille ни разтопиха и ни припомниха защо хитовете им от 2013-а продължават да са топ и до днес. С пълно гърло пяхме “Of The Night” и “Things We Lost in the Fire”. Не усетихме кога Дан Смит премина през половината публика, за да могат и феновете в най-задните редици да се облъчат от убийствено яката му енергия. И отново премина обратно към сцената, поздравявайки всеки по пътя си с жест. Ето такива моменти се помнят дълго.

The Kooks също бяха брилянтни и накараха всичко живо да си изтърка подметките от танци. Откриха с “Bad Habit”и закриха с “ Naive”. И през всичкото останало време ни пълниха душите. Големи са!Един от генералните спонсори на фестивала са Red Bull, които организират официалното афтърпарти, а тази година имаха и своя втора сцена, на която излезе Youtube сензацията Lady Leshurr. Същата, която отбеляза над 53 милиона гледания с парчето си “Queen’s Speech”. Лейдито имаше зрелищно присъствие и наелектризира въздуха с римите си до краен предел. Още един жесток спомен!

Едно от най-приятните качества на Summer Well е, че предлага много забавления извън музикалната програма – открито кино, спускане с алпийски тролей над гората и езерото на височина от около 30 метра, летене с балон, изложби, арт инсталации и какво ли още не. Храната е повече от разнообразна, има няколко зони за хранене със всевъзможни предложения, които варират от гурме бургери и стекове, през прясна паста, миди и калмари, до десерти като за Instagram.

За първа година забелязахме колко много семейства бяха дошли с децата си. Което само допълваше хубавата атмосфера.

Обръщаме пясъчния часовник и чакаме лято 2019, за да се завърнем. Summer Well благодарим, че те има!
Текст: Александра Тошева

Снимки: Summer Well

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени