„Не“ на вечното дерби!

x

 


Няма да ви говоря за футбол, както и няма да ви убеждавам как трябва да се държим по време на среща между сините и червените. Ще ви разкажа за онова дерби, което ще започне днес и ще приключи, предполагам, около седмица след празниците – дербито между мъжете и жените в условията на почивни дни. Късметлии ще са онези двойки, които са избрали да прекарат ваканцията на някой остров в съседна Гърция, но и останалите ще се насладят на много емоции. Предстоят им много комични ситуации и две-три караници от битов характер, които всъщност са част от очарованието на това да сте двойка.

Всичко започва без да подозирате в деня на труда, когато в женските ръце попада прахосмукачката, а в мъжките приоритетно отива дистанционното на телевизора. Това е началото на дербито между мъжа и жената и една от причините мъжете да си измислят разходки по никое време. В съдбовната среща понякога има и съдия, в повечето случаи това е детето, което обикновено взима решенията  в семейството.

След това идва по-сладката част – тази с козунаците, сладкишите и сдобиването с тях. Жените тук се разделят на два фронта, едните ги приготвят в къщи, другите ги купуват от магазина. И в двата случая мъжете са ангажирани с участие. В единия случай се налага да помагат у дома, а в другия обикалят кварталния супермаркет, като и двата варианта много често не са по вкуса им.

Боядисването на яйцата и роднинските посещения са следващите празнични приоритети, които украсяват женското всекидневие, радват децата… а и мъжете!

Понякога празничните настроения ни изнервят, понякога ни ангажират с повече работа, но винаги ни усмихват, дори и когато изпадаме в конфликтни ситуации с мръсните чинии. Имаме нужда от празниците, за да откъснем плодовете на съжителството заедно, да ги сложим на трапезата и да им се наслаждаваме с хубавото и лошото. А що се отнася до дербито у дома – оставете го да стигне до финал или изобщо не допускайте да се случва, не отчитайте резултати, оставете рефера да ви се радва и да раздава картони. Направете празниците различни, измислете нов начин да подредите дните си, бъдете позитивно настроени и ако измислите нещо нестандартно може да го споделите с нас и другите като вас! Весели празници!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени