ЖЕНИТЕ БЯГАТ ВЪВ „ВРЕМЕ ЗА МЪЖЕ“ НА BIODERMA WOMEN’S RUN 2020

x

Над 200 жени се включиха във второто издание на BIODERMA Women’s Run – първото изцяло дамско бягане в България, в столицата през миналата събота. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, г-жа Флоранс Робин.Лошото време и проливният дъжд не попречиха на ентусиазма на дамите. Основните дисциплини за бързина, в които участничките премериха усилия, бяха 3 километра за жени и отборното състезание „Мама и аз“. Не по-малко оспорвана беше и надпреварата за най-оригинален костюм, където заявките бяха също толкова амбициозни. Дистанцията от 3 километра беше покорена от Милица Мирчева за време от 10:35, с което подобри представянето от първото издание на събитието с 25 секунди и вдигна още по-високо летвата за следващото. На второ място се класира Маринела Цекова с 11:42, а на трето – Марина Николова, която и миналата година беше сред подгласниците. Най-бързата двойка в категорията „Мама и аз“ – Ния Йотова и Виктор, взе разстоянието за само 12:46. След тях останаха Екатерина и Роман Можейко с 13:41, а трето място заеха Силвия Петрова и Калина Петрова. Специалното модно жури връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Марина Братан, а нейни подгласнички бяха Анастасия Романова и Диана Николова.

За спазване на мерките за провеждане на състезания без публика, томболата за специалната награда (двоен билет до Париж) беше организирана виртуално сред всички финиширали участници след края на събитието. При нотариус Валентина Балева беше изтеглена и печелившата състезателка – Ива Рашева, със стартов номер 23.Според думите на Еленко Еленков, председател на Спортен клуб “Бегач” – организатор на събитието, през последната година се забелязва положителна промяна в статистиката на клуба за броя жени, включващи се в състезанията по бягане в България. Това е и една от основните цели на събитието – да мотивира дамите с достъпна дистанция и по забавен начин да открият любовта към тичането – най-естественият спорт за човешкото тяло.

“Присъствието на толкова жени тук днес, в това “време за мъже”, е още едно доказателство, че у нас има нужда от такъв тип събития и че заедно “бягаме” в правилната посока”, коментира Мира Драганова, Генерален директор на NAOS за регион Балкани, с усмивка и намигване към необичайните за месец юли климатични условия. За BIODERMA успешното организиране и провеждане на бягането е и важен момент в продължаващата реализация на дългосрочен ангажимент, поет от компанията, към Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”. За трета поредна година BIODERMA подкрепя Сдружението с кампанията “Заедно сме в училище без граници”, като 20% от събраните средства от регистрации в събитието ще бъдат дарени за осъществяването на учебната 2020/2021 година за деца, които са на лечение, и трябва да продължат учебния си процес в болнични условия. Актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на благотворителната инициатива, водеше и тази година стартовите редици с почетния номер 1.Намерението на организаторите е да превърнат добрата идея в добра традиция и да посрещнат още повече дами на стартовата линия и следващата година.Текст и снимки: ПР

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от TOD’S

Боти от TOD’S Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черна рокля от ALEXANDER MCQUEEN

Черна рокля от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир от VINCE

Пуловер от кашмир от VINCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от FENDI

Рокля от FENDI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Женствеността е хармония, естественост и чувственост.“ – Моника Белучи

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ