BIODERMA Women’s Run – първото изцяло дамско бягане в България, отново в София този юли

x

BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за жени, което миналия юни постави София на световната карта на столиците, подкрепящи инициативата за женско бягане, ще се случи и това лято. Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач“, а датата е 18-ти юли. Състезанието по традиция е с благотворителна цел – в полза на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

„Жените, които бягат редовно са едва 30% в сравнение с Европа, където те са 55%. Въпреки, че BIODERMA е марка за деца, жени и мъже, ние знаем, че жените са основните ни клиенти. Вярваме, че всяка компания трябва да прави нещо полезно за обществото, за това решихме да се отблагодарим на жените като ги мотивираме да направят нещо за себе си“, споделя Мира Драганова, Генерален директор на NAOS за регион Балкани, по повод инициативата за събитието. Първото издание на бягането на 22-ри юни миналата година отбеляза голям успех с над 300 участници. Най-бързата състезателка избяга дистанцията от 3 километра само за 11 минути. Любопитен факт е, и че една от подгласничките беше едва на 12 години.Тази година BIODERMA Women’s Run ще се проведе на 18-ти юли, със старт в 09:00 от НДК. Категориите, в които дамите могат да се включат, са три: основното състезание за бързина,  класиране в категория „Мама и аз“, където майките се състезават отборно със своите деца на възраст до 12 години включително, и една необичайна, но не по-малко забавна надпревара  –конкурс за най-оригинален костюм, в който специално жури от модни експерти ще избере трите най-смели и екстравагантни участнички. Трасето е с дължина 3 километра по маршрута НДК – парка зад музей „Земята и хората“ – НДК.

Победителите в трите категории ще получат продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – продукти на марката на стойност 200 лв. Специална награда – двоен самолетен билет за Париж, предоставен от Air France, ще бъде разигран на томбола измежду всички участници.

Участието в събитието е с билети, а регистрацията е онлайн на сайта www.bioderma-womensrun.bg.BIODERMA Women’s Run е с благотворителна кауза. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run ще бъдат дарени на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията „Заедно сме в училище без граници“. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще стартира под номер 1 в състезанието. Кампанията „Заедно сме в училище без граници“ дава шанс на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

Мисията на BIODERMA е с помощта на науката и иновациите да предоставя продукти, които да подобрят качеството на живот на хората. Грижата към човека и образованието са основата, върху която BIODERMA гради своята социално отговорна кампания.ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕ „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. Регистрирано е през 2010 г. и вписано в ЦР на ЮЛНЦ за общественополезна дейност под № 201012222006. Притежава лиценз за предоставяне на социални услуги за деца, издаден от ДАЗД и е регистриран доставчик на социални услуги към АСП. Пълноправен член е на Международната конфедерация на организации на родители на деца с рак – CCI, обединяваща 181 организации от 90 държави.

 

ПОВЕЧЕ ЗА СПОРТЕН КЛУБ БЕГАЧ

Спортен клуб „Бегач“ е основан през февруари 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел да развивa бягането и кардио спортовете, както и масовата и спортна култура, и аматьорския спорт. Спортен клуб „Бегач“ организира над 10 състезания и 1 семинар годишно.

Още информация можете да намерите на сайта на събитието www.bioderma-womensrun.bg.


Текст и снимки: PR Bioderma

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къси панталони от BALENCIAGA

Къси панталони от BALENCIAGA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Сако от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от SAINT LAURENT

Дамска чанта от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла рокля от MATICEVSKI

Бяла рокля от MATICEVSKI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Овърсайз визия за всеки ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ