Ключова дума: oversize!

x

 


Пуловерът на татко аз обичам

и често тайничко си го обличам…

Сигурно си спомняте тази песничка, която озвучаваше популярна телевизионна реклама преди може би повече от десет години. Решихме да започнем статията с нея, защото е емблематична за днешната ни тема, а и напълно приложима, дори и на нашата възраст. Какво точно имаме предвид? Oversize пуловери, които, в крайна сметка, наистина можем да си набавим от някой мъжки гардероб.Топлите дни вече настъпиха и повечето от нас прибраха дебелите дрехи навътре в шкафовете. Не бива обаче да забравяме за прохладните дълги нощи, които предстоят и през които ще имаме нужда да се наметнем с нещо. И няма никакъв проблем това нещо да бъде поне два размера по-голямо от нас, защото противоположностите се привличат, а ние обичаме контрастите.

Oversize пуловерите са онези дрехи, които май наистина можем да носим целогодишно. Е, студените сезони са най-подходящи, разбира се, защото са създадени за плетива…Неписаното правило за контрастите важи с пълна сила при комбинацията на голямат дреха с другите части на облеклото. Ако я носите с дълъг панталон, нека той бъде скини модел или направо клин. Допълнението с обувки на висок ток пък можем да наречем почти задължително.

Поли, рокли и къси панталони – още едни добри приятели на oversize пуловерите. И ако това ви се стори прекалено, имайте предвид, че можете да носите дългата широка блуза и без тях – съвсем като рокля. Избор, колкото смел, толкова и страхотен.

Ако моделът пък е с „паднало рамо”, под него можете да облечете топ, чиято презрамка да бъде н показ. Дали ще бъде в същия цвят, или в контрастен – изборът е изцяло ваш.Вече споменахме по-горе, че този тип дреха се комбинира отлично с обувки на висок ток. Към тях можете да добавите и моделите в т.нар. оксфордски стил, а през студените сезони помислете за високи боти с връзки.Текст: Станислава Добрева

Снимки: Pinterest

Вижте още:

Балетните пантофки на модерните балерини

Слънчевите аксесоари на съвременното златно момиче

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато петък е близо!

Ако сте пропуснали
Най-четени