Свежа мода от Бразилия

x


Някъде далеч, където лятото не си отива никога, а плажовете са безкрайни, модата е цветна, различна и доста страна! По традиция в Бразилия се организира Dragão Fashion Brasil Festival. Най-голямото модно събитие, което среща дизайнерите на Латинска Америка… и то на едно истински приказно място – пристанището Форталеца. Фестивалът събира дизайнери с различен бекграунд и опит. Студенти, начинаещи и редица утвърдени имена, които се срещат, за да обменят опит, идеи и за да сверят часовниците си. Разбира се, има толкова много независими нови имена, за които си струва да научим!

Всяка година събитието промотира иновациите в модата и различните, нови и креативни начини за достъп до продукция, базирайки се върху философията на етичната мода. Основните ценности на Dragão Fashion Brasil Festival са споделеност, различие и подкрепа на всичко ново! Защото изобилието от артисти и дизайнери, които не влизат в официалните формати, е наистина голямо и си струва вниманието. Десетки са и училищата и институтите, които подкрепят фестивала и буквално ни заливат с талант! Да, моделите са по-странни, по-необикновени и приличат повече на произведения на изкуството, но не е ли именно това модата? Повод да разгледаме особените и откровено казано шантави предложения и да се забавляваме. Нещо, което често забравяме в ежедневието. Наблюдваме и типични елементи, характерни за Латинска Америка, а цветовете са ярки, силни… щампите са възможно най-грабваши, а женствеността е на почит!

Няма как да не отбележим няколко наистина впечатляващи дизайнери, които засвидетелстват любовта си към различието, докосват теми като все по-трансформиращите се идеали за красота и използват тялото като истинско платно за рисуване. Lindebergue Fernandes и Brayann Ivanovick комбинират успешно различните култури и поставят на почит различни тематики, сред които феминизъм, равенство, любов. Те бяха и сред фаворитите на бразилските медии, които не пропуснаха да отчетат и силното присъствие на бельото като ежедневно облекло! Да, може би именно бразилските плажове са мястото за по-разкрепостени аутфити. Колекцията на Herculano Marques пък залага на по-женствени тоалети и дълги рокли. Прочитите са безкрайни, галерията е изключително цветна и вълнуваща. Носи усещане за лято, парти, горещи бразилски дни и много интересни любовни истории. Бихме били много щастливи, ако някой ден можем да видим нещо подобно и на нашата сцена! Защото рисковете в модата са позволени. Доказва го и колекцията на Johnson Cavalante, който умело съчетава различни щампи с най-неочаквани цветове.Усещането е за един истински празник, който не се очертава да свърши никога. Толкова много цветове, толкова много миксове! Нахлузваме банските и просто избираме някоя от съвършените рокли, с които можем да отидем на плаж, а след това на парти! Не можем да си изберем само един аутфит, бихме носили всичко, наистина! А вие какво си избирате?Снимки: Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпрос на акценти…

Ако сте пропуснали
Най-четени