Една нощ в дома на Елза Скиапарели в Париж

x


В разкошен бутиков хотел в сърцето на Париж се прероди елегантният апартамент на знаменитата Елза Скиапарели. Преобразен, богат на елементи, вдъхновени от сюрреализма, които кореспондират с творбите на легендарната дизайнерка.

Модната диктаторка не веднъж е споделяла, че вероятно съдбата я е отвела в дома й, намиращ се на Rue de Berri 22, в осми район на Париж. Преди това той е бил обитаван от принцеса Матилда Бонапарт – племенницата на Наполеон, с която Елза е далечна родственица. Скиапарели вярвала, че 4 е щастливото й число (а 2+2 e номерът на дома й). Благодарение на суеверието си тя купува  сградата и я превръща в свой дом. Впоследствие той се превръща в една от най-модерните локации върху картата на Париж, където често можели да бъдат срещнати известни личности като Салвадор Дали или Юбер де Живанши.Отскоро някогашният имот на дизайнерката е достъпен за по-широк кръг почитатели на модата. Не, не става дума за обикновено посещение с цел разглеждане на къща-музей, а за реалната  възможност да пренощувате в обновения дом на Елза на Rue de Berri 18-22, който днес е  Hôtel de Berri, част от веригата Marriott. Имотът на Скиапарели е разделен на 75 стаи и апартаменти, всички обзаведени с елегантни мебели с историческа стойност и с произведения на изкуството като част от декорацията (над 700 шедьовъра в целия хотел). За справка: само във вестибюла на хотела има 50 скулптури.Посетителите на хотела ги очаква още една прекрасна изненада и тя е важен елемент от историята на този артистичен дом – таен двор с обща площ около 900 квадратни метра, който някога е събирал артистичния елит на френската столица. Днес той напомня на истинска джунгла и предлага на гостите на хотела коктейли и изглед към неокласически стенописи. Абсолютна парижка атмосфера!

Избирайки мястото си за нощувка при следващото ви посещение в Париж, помислете за този необикновен артистичен хотел, който предлага възможността да се докоснете до духа на Елза Скиапарели – жената, която през 1948 г. оглавява листата на най-известните личности във Франция (в независимо американско изследване).
Текст: Велиана Симеонова  

Снимки: Elise Taylor/Vogue.com, COURTESY OF MARRIOTT THE LUXURY COLLECTION

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени