GOOD TO EARTH от Lavazza – календар с мисия

x


Годишното издание на календара на Lavazza – Good for Earth направи своя дебют по традиция в Торино, Италия, където се намира и централата на компанията. Календарът разказва историята за добрия пример на хора, решени да помогнат за опазването на планетата под формата на фотографии на фотожурналистката от National Geographic – Ейми Витале и шест арт инсталации в естествената околна среда.

От ледника Рон до горите на Тайланд през плантациите с кафе в Колумбия и Мароканската пустиня… Всичко заснето и запечатано по един вдъхновяващ и  неповторим начин във фотографиите на Ейми Витале (Ami Vitale).


November – Switzerland

Поразителен портрет на две деца, сгушени сред най-високите върхове в швейцарските Алпи, които изглежда се крият от студа при топене на ледника Рон, под геотекстилно одеяло.


March – Kenya

Голямо платно, инсталирано върху сал, плаващ в залива Гази, Кения. Мангровата гора и рибарчето, изобразени в колоритен кадър, сякаш са едно с водната фауна и горската зеленина.


January – Colombia

В Колумбия, малката Мария Паула, върху тревата на осем хиляди квадратни метра зелена площ. С ръцете си педпазва малък храст кафе, символизиращ желанието да се грижи за собственото си бъдеще и за природата като цяло.


September – Thailand

Отивайки в тайландската гора, горда жена, изобразена на лист плексиглас, чиито образ се слива с дърветата и зеленината наоколо.


May – Belgium

Обиколката на света продължава с Белгия, където внушителна графика изобразява възстановяването на Генк, бивша индустриална и въгледобивна област, където благодарение на нов цикъл за устойчиво развитие  се приветства връщането на пчелното население.


July – Morocco

И накрая, в Мароко, две ръце, покриващи огромна пустинна площ, създадени с гребла и 36 тона чакъл, символизират апел за напояване на пустинята.


Това са шестте уникални арт инсталации, разположени сред горите, пустините, ледниците и градовете, включени в календара за 2019 – Lavazza Good to Earth. Фотографиите на Ейми Витале документират природните изкуства на Хула (Швейцария), Мантра (Кения), Сайп (Колумбия), Гомез (Тайланд), Мило (Белгия) и Герада (Мароко) или с други думи проектите за опазване на природната среда и планетата в партньорство с Програмата на ООН за околната среда (UNEP). Носителката на шест награди World Press Photo документира дивата природа и бракониери в Африка, разказа историята на конфликта между човека и околната среда и работи върху инициативи за спасяване на северния бял носорог и за повторното въвеждане на панда в естествената му среда. Философията й „изживей историята“ я е отвела в над 100 държави, където живее в кални колиби и военни зони, както и прихваща маларията и се прикрива като панда, за да разкаже историята на техния таен живот (автор на бестселъра “Panda Love”).


December – Switzerland

„В Good to Earth природата е изкуство и вдъхновява поведение на респект към околната среда. Това става чрез оригинален микс от една история, разказана в поредица от фотографии на Ейми Витале и произведенията на световно известни градски художници, обединени с цел прераждане на околната среда“, обяснява Франческа Лаваца, куратор на календара Lavazza Good to Earth и член на Съвета на директорите на компанията. „Днес имаме огромна нужда от изкуство, което не е самоцел, а оставя следа, вдъхновява хората и събужда съвестта“.


October – Thailand

Шестте природни арт инсталации са създадени от художници, използващи само техники, които нямат негативно въздействие върху ландшафта и екосистемата. Те са вдъхновени от шест проекта (шест страни), идентифицирани от Lavazza в партньорство с Програмата на ООН за околната среда на четири континента: от Колумбия до Швейцария и от Кения до Тайланд през Белгия и Мароко. Амбициозното предизвикателство, заложено в календар Lavazza 2019 г., e да разговаря с младите хора, използвайки визуално иновативен език, да разбърква съвестта и да преобърне идеята, че „добрата новина не е новина“. Good to Earth установява художествен баланс между природа, изкуство и фотографски разказ“, заяви Микеле Мариани, Изпълнителен творчески директор на Армандо Теста.


August – Morocco 

Добрата новина е вдъхноваваща. Календарът Lavazza Good to Earth 2019 г., който е достъпен за онлайн сърфиране в lavazza.com, кани всички фотолюбители и членове на обществото да участват, за да продължат мисията Good to Earth. Целта е да се реализира виртуален фотографски архив на добрите инициативи, които уважават природата и са полезни за Земята. За да споделят своите истории, потребителите могат просто да публикуват снимка на Instagram с hashtag #goodtoearth до 31 януари 2019 г.


June – Belgium

April – Kenya

February – Colombia

Текст и снимки: Lavazza

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени