GOOD TO EARTH от Lavazza – календар с мисия

x


Годишното издание на календара на Lavazza – Good for Earth направи своя дебют по традиция в Торино, Италия, където се намира и централата на компанията. Календарът разказва историята за добрия пример на хора, решени да помогнат за опазването на планетата под формата на фотографии на фотожурналистката от National Geographic – Ейми Витале и шест арт инсталации в естествената околна среда.

От ледника Рон до горите на Тайланд през плантациите с кафе в Колумбия и Мароканската пустиня… Всичко заснето и запечатано по един вдъхновяващ и  неповторим начин във фотографиите на Ейми Витале (Ami Vitale).


November – Switzerland

Поразителен портрет на две деца, сгушени сред най-високите върхове в швейцарските Алпи, които изглежда се крият от студа при топене на ледника Рон, под геотекстилно одеяло.


March – Kenya

Голямо платно, инсталирано върху сал, плаващ в залива Гази, Кения. Мангровата гора и рибарчето, изобразени в колоритен кадър, сякаш са едно с водната фауна и горската зеленина.


January – Colombia

В Колумбия, малката Мария Паула, върху тревата на осем хиляди квадратни метра зелена площ. С ръцете си педпазва малък храст кафе, символизиращ желанието да се грижи за собственото си бъдеще и за природата като цяло.


September – Thailand

Отивайки в тайландската гора, горда жена, изобразена на лист плексиглас, чиито образ се слива с дърветата и зеленината наоколо.


May – Belgium

Обиколката на света продължава с Белгия, където внушителна графика изобразява възстановяването на Генк, бивша индустриална и въгледобивна област, където благодарение на нов цикъл за устойчиво развитие  се приветства връщането на пчелното население.


July – Morocco

И накрая, в Мароко, две ръце, покриващи огромна пустинна площ, създадени с гребла и 36 тона чакъл, символизират апел за напояване на пустинята.


Това са шестте уникални арт инсталации, разположени сред горите, пустините, ледниците и градовете, включени в календара за 2019 – Lavazza Good to Earth. Фотографиите на Ейми Витале документират природните изкуства на Хула (Швейцария), Мантра (Кения), Сайп (Колумбия), Гомез (Тайланд), Мило (Белгия) и Герада (Мароко) или с други думи проектите за опазване на природната среда и планетата в партньорство с Програмата на ООН за околната среда (UNEP). Носителката на шест награди World Press Photo документира дивата природа и бракониери в Африка, разказа историята на конфликта между човека и околната среда и работи върху инициативи за спасяване на северния бял носорог и за повторното въвеждане на панда в естествената му среда. Философията й „изживей историята“ я е отвела в над 100 държави, където живее в кални колиби и военни зони, както и прихваща маларията и се прикрива като панда, за да разкаже историята на техния таен живот (автор на бестселъра “Panda Love”).


December – Switzerland

„В Good to Earth природата е изкуство и вдъхновява поведение на респект към околната среда. Това става чрез оригинален микс от една история, разказана в поредица от фотографии на Ейми Витале и произведенията на световно известни градски художници, обединени с цел прераждане на околната среда“, обяснява Франческа Лаваца, куратор на календара Lavazza Good to Earth и член на Съвета на директорите на компанията. „Днес имаме огромна нужда от изкуство, което не е самоцел, а оставя следа, вдъхновява хората и събужда съвестта“.


October – Thailand

Шестте природни арт инсталации са създадени от художници, използващи само техники, които нямат негативно въздействие върху ландшафта и екосистемата. Те са вдъхновени от шест проекта (шест страни), идентифицирани от Lavazza в партньорство с Програмата на ООН за околната среда на четири континента: от Колумбия до Швейцария и от Кения до Тайланд през Белгия и Мароко. Амбициозното предизвикателство, заложено в календар Lavazza 2019 г., e да разговаря с младите хора, използвайки визуално иновативен език, да разбърква съвестта и да преобърне идеята, че „добрата новина не е новина“. Good to Earth установява художествен баланс между природа, изкуство и фотографски разказ“, заяви Микеле Мариани, Изпълнителен творчески директор на Армандо Теста.


August – Morocco 

Добрата новина е вдъхноваваща. Календарът Lavazza Good to Earth 2019 г., който е достъпен за онлайн сърфиране в lavazza.com, кани всички фотолюбители и членове на обществото да участват, за да продължат мисията Good to Earth. Целта е да се реализира виртуален фотографски архив на добрите инициативи, които уважават природата и са полезни за Земята. За да споделят своите истории, потребителите могат просто да публикуват снимка на Instagram с hashtag #goodtoearth до 31 януари 2019 г.


June – Belgium

April – Kenya

February – Colombia

Текст и снимки: Lavazza

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животинските принтове като отправна точка за днешния аутфит.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ