Хюге докато пътешестваме

x

Тайната за щастлив живот на скандинавците се прокрадва в още едно от любимите ни занимания. Как да пътуваме според устоите на хюге? Такива места създават уют и топлина. Както и хюге само по себе си. Ето къде може да го откриете докато пътувате в пространствата, в които отсядате и са всичко друго, но не и хотел.Символи – закрилници

За да усетите присъствието на хюге, то е необходимо пространството да бъде закриляно, пречистено и свободно от лоши влияния. Това в най-чист вид правят символите-пазители или тотемите. Ако откриете своето място за отсядане с малък гном или леприкон на терасата, значи сте постигнали хармония в пътуването.Планинска хижа

И в тези пространства, в които преобладава топлината на дървото, са изпълнени с духа на хюге. Всяка планинска хижа съдържа в себе си от тази философия. Една стая, камина със запален огън и в същото време само на крачка от величието на планината.

Тихо убежище на село

Където и да намерите спасение от града, това е няколко стъпки по-близо до съвършенството. А така и до скандинавската философия за щастлив живот. Без припряност, без бързане, без надбягване с времето. Почти всяка къща за гости по селата може да ви осигури необходимите елементи, за да се почувствате едно цяло с любимите си хора. Особено важни са общите пространства, в които всички да споделите времето си заедно.

Пълно щастие в сърцето на града

Казахме, че хюге се намира далеч от града. Но има и места, които го предлагат в самото му сърце. Те са така създадени, че нито за миг пребиваването в тази дестинация да не е нищо друго освен чисто удоволствие. Дали благодарение на някой хамак, висящ от тавана на обширен апартамент или пък топлината на материалите и цветовете на мястото.

Разкошно дизайнерско лофт бунгало

Светлината е особено важна за хюге. Тя трябва да е разпръсната и топла. Всяко пространство, в което е на почит и го прави меко и уютно, ще ви осигури именно този пламенен и лек дух, който скандинавците определят като истинска хармония. Отворените пространства спомагат за преливането на пространствата без да им създават ограничения и така носещият се дух на спокойствие е навсякъде.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчни детайли.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ