5 причини да обикнете есента

x

esen2


Знаем, че астрономите ни дават още седмица отсрочка преди да преминем на нов режим, но да си го кажем направо – синьото лято си събра изгревите, хамаците, пясъка по джобовете и удари една целувка по бузата на есента за довиждане. Време е да свикнем с пейзажа на танцуващите златни листа и вечерите, за които имаме SOS яке в чантата. Вместо да се мусим, решихме да се порадваме на остатъците от тена си и да огледаме какво се задава на хоризонта. Със задоволство установихме, че есента може да супер rock’n’roll, стига да я посрещнем с подобаващо настроение. Ето и 5-те доказателства, че настъпващия с танцова стъпка нов сезон си заслужава обичането:

1 – Театралният сезон започва. Имаме да наваксваме 1001 постановки и да си изберем още толкова нови, които искаме да посетим. Предлагаме ви малко предизвикателство – ако никога досега не сте го правили, отидете на театър в друг град. Какво ще кажете за Пловдив или Велико Търново? Чудесно се съчетава с кратко пътуване и смяна на познатия градски декор.

2 – Култура и изкуство – колкото и където поискаш. С риск да се задъхаме, започваме да изброяваме, задават се: Киномания, Нощ на музеите в Пловдив, One Dance Week, One Architecture Week. Балет, изложби, фестивални заглавия по кината. Всеки арт спот се е заредил с нови сили и ни очаква. Да зарадваме сетивата!

3 – Ах, този лайв! Превъртяхме от слушане летните хитове на флашки и всевъзможни плеъри. Но е време да си припомним как звучат на живо любимите ни банди и изпълнители. И вече си заплюхме концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Искаме с пълно гърло да запеем с тях: „Поогледай се, послушай, поразпитай, помълчи, потанцувай си, почакай, наслади се на момента, забави, забави, по-полека, забави, забави“.

4 – Опознай родината, за да я обикнеш (още повече). Батериите ни за приключения не свършват с един или друг сезон. Тренирайте изкуството „пътуване с лек багаж“ през уикендите и посетете поне едно кътче из България, в което никога преди не сте стъпвали. Независимо дали ентусиазмът ще ви заведе  само до 68-ия километър на магистрала Хемус и изложбата на Павел Койчев под открито небе, или за първи път ще се събудите на палатка в планината, да кажем в Родопите.

5 – Да полетим! Още една самолетна компания се настани удобно в България и точно от есента предлага безумно достъпни билети до не една или две страхотни дестинации. Ние решихме да я тестваме през октомври с полет до Баден-Баден и оттам щурм към Франция и Швейцария за 5 дни. Защо да не започнем есента на неизследвана територия и не се порадваме на всяка нова гледка, усещане или запознанство?

Давайте новия сезон, готови сме да го напълним с усмивки!

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени