Португалия отвъд Лисабон

x

Португалия без много шум завладя мислите ни. Обсеби ги полека, стъпка по стъпка, без дори да полага усилие. В крайна сметка нейните непознати богатства вече трайно са погълнали съзнанието ни, и ето че търсим начин да задоволим любопитството си. Извън Лисабон и Порто, тези три градчета определено ни влязоха под кожата.
Гимараеш

Градът е с важно историческо значение за появата на португалската идентичност през 12 век. Смята се, че той е великолепен пример за развитието на обикновено средновековно село в модерен град. Мястото е пример и за напредъка на характерната местна архитектура между 15 и 19 век. И днес тази атмосфера е жива, особено в историческия център на града. Сърцето на този район е Ларго да Оливейра, около който са разположени едни от най-значимите храмове в града, както и музеят на Алберто Сампайо. В близост до кметството се намира Праса де Сантяго, в която през вековете са били посрещани поклонници, пътуващи за Компотела. Днес тя отваря ресторантите и терасите си за жителите и туристите на Гимараеш. Въобще идеално място за следващата ни европейска разходка.
Брага

Макар и един от най-старите в Португалия, днес градът продължава да кипи от живот. Построен е преди около 2000 години и е бил едно от ключовите места за римляните на Иберийския полуостров. А сега това означава, че във въздуха му се усеща многовековната атмосфера, заедно с модерното му израстване. Катедралата на града също е най-старата в Португалия – построена през 12 век и пазеща музей със съкровища. И ако ви звучи прекалено застинало във времето, истината е съвсем различна. Градът буквално жужи от посетители по време на фестивала Сао Жуао, което е и най-важното събитие през годината.
Тавира

Градът е с мавритански произход, запазил своя уникален характер и наследство. А днес едно от най-добрите курортни места на Алгарве. Тавира съчетава в себе си по неповторим начин средновековната архитектура с мавританското влияние, без това да пречи на съвременното му развитие. На юг от него се намират потайните плажове на Илха де Тавира и солените лагуни на природния парк Риа Формоза.

Тези три места в Португалия ни дадоха сериозен повод за размисъл есенна или пролетна да е разходката ни до там. А на вас?

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дай на една жена правилните обувки, и тя ще завладее света!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ