Време за рест-АРТ! 3 места за творчески бягства в България

x

13494775_477064815836415_7374406520110091171_n


Спомняте ли си последния път, когато предизвикахте себе си с нещо ново? Ново място, нестандартно заведение, още по-нестандартно занимание? Е?.. Ако ви трябва повече от минута, за да извикате в паметта си мястото и случката, значи е крайно време да рестАРТирате! Ще ви помогнем съвсем мъничко с три места, където не просто ще разтоварите стреса, но и ще се насладите на разкошна природа, интересни творчески ателиета и вътрешното удовлетворение да създавате с ръцете си.


artel13-4


„Артел 13”, с. Киселчово

Създаден през 2014 г. в мистичното сърце на Родопите „Артел 13” в село Киселчово предлага творческо пространство на изкушените от изкуството и занаятите.  Място за тайнства, припомняне на забравени умения, връщане съм себе си, откриване на себеподобни, тишина и мълчание, сбъдвания. Започнал с няколко ателиета (за домашно сирене и домашен хляб…) днес Арт центъра се разширява, набира съмишленици, изкушава и замисля все повече нови и интересни случвания.

В „Артел 13” няма телевизия, интернет и мобилен обхват. Но има невероятни гледки, изгреви и залези… и огромни звезди. Има го живото общуване между хората и куп интересни истории, разказани пред камината.Програмата за лятото… е интересна и разнообразна. В началото на юли в „Артел 13“ са предвидени ателиета по пещостроене и плетене с борови иглички, а на 28 юли започва „Бардово Бърдо Фест” под мотото „Да си припомним детството и да го покажем на децата си!” Програмата за август включва приказно ателие с Ромина Беневенти и ателие за пътешественици и откриватели.


935743_113261785550055_1904378666_n


Yakovtsi Art Residence, с. Яковци

Арт център „Яковци” се намира в село Яковци, близо до гр. Елена и разполага с отлична база за провеждане на културни събития. Всеки месец той отваря ателиетата си да свободомислещи и жадни за предизвикателства художници, дизайнери, музиканти и любители, които да творят в атмосфера на спокойствие и творчество сред живописната природа на Еленския Балкан. Ежемесечно тук се организират художнически, танцови, музикални и прочее артистични ателиета, водени от преподаватели от Национална художествена академия и танцови школи.

Всичко, което е необходимо за престоя ви там, е добро настроение, цветни дрехи, удобни обувки и вдъхновение!Програмата за лятото… На 3 юли стартира Лятна академия за изкуства и дизайн, а през останалата част от юли са планирани ателиета по керамика сред природата и  творчество с текстил, а също и Майсторски клас по цигулка, виолончело и импровизации.


980-06-03


Арт вила „Орлова чука”, природен парк Русенски Лом

Къща за отдих и място за творене, което ви доближава до природата и до същността ви. Място без интернет и със слаб обхват на телефона, до което се стига по калдъръмен римски път в село Пепелина.  Къщата е декорирана от художници и дизайнери и е любимо място за срещи на писатели, музиканти, артисти. Гостите на вилата могат да се насладят на красотата на природата и да се докоснат практически до боите, камъкът, стъклото, глината и дървото, сътворявайки нещо от фантазия или импулс под наблюдението и творческите съвети на професионални художници и приложници.

В къщата се организират пленери за художници, фотографи, приложници и хобисти, както и за ученици в различни сфери на изящните и приложни изкуства. Един алтернативен начин за почивка в близост до разнообразие от историческо наследство.

Дори и да не сте творец, тук ще почувствате импулса да сътворите нещо във вилата за гости или надалеч от други хора някъде в околността, на скалите, сред полята, до реката или в гората.Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Вижте още:

ПЪЛЕН НАПРЕД КЪМ УИКЕНДА С 3 УНИКАЛНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ!

5 МЕСТА ЗА ВИНЕНО ИЗЖИВЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени