Време за рест-АРТ! 3 места за творчески бягства в България

x

13494775_477064815836415_7374406520110091171_n


Спомняте ли си последния път, когато предизвикахте себе си с нещо ново? Ново място, нестандартно заведение, още по-нестандартно занимание? Е?.. Ако ви трябва повече от минута, за да извикате в паметта си мястото и случката, значи е крайно време да рестАРТирате! Ще ви помогнем съвсем мъничко с три места, където не просто ще разтоварите стреса, но и ще се насладите на разкошна природа, интересни творчески ателиета и вътрешното удовлетворение да създавате с ръцете си.


artel13-4


„Артел 13”, с. Киселчово

Създаден през 2014 г. в мистичното сърце на Родопите „Артел 13” в село Киселчово предлага творческо пространство на изкушените от изкуството и занаятите.  Място за тайнства, припомняне на забравени умения, връщане съм себе си, откриване на себеподобни, тишина и мълчание, сбъдвания. Започнал с няколко ателиета (за домашно сирене и домашен хляб…) днес Арт центъра се разширява, набира съмишленици, изкушава и замисля все повече нови и интересни случвания.

В „Артел 13” няма телевизия, интернет и мобилен обхват. Но има невероятни гледки, изгреви и залези… и огромни звезди. Има го живото общуване между хората и куп интересни истории, разказани пред камината.Програмата за лятото… е интересна и разнообразна. В началото на юли в „Артел 13“ са предвидени ателиета по пещостроене и плетене с борови иглички, а на 28 юли започва „Бардово Бърдо Фест” под мотото „Да си припомним детството и да го покажем на децата си!” Програмата за август включва приказно ателие с Ромина Беневенти и ателие за пътешественици и откриватели.


935743_113261785550055_1904378666_n


Yakovtsi Art Residence, с. Яковци

Арт център „Яковци” се намира в село Яковци, близо до гр. Елена и разполага с отлична база за провеждане на културни събития. Всеки месец той отваря ателиетата си да свободомислещи и жадни за предизвикателства художници, дизайнери, музиканти и любители, които да творят в атмосфера на спокойствие и творчество сред живописната природа на Еленския Балкан. Ежемесечно тук се организират художнически, танцови, музикални и прочее артистични ателиета, водени от преподаватели от Национална художествена академия и танцови школи.

Всичко, което е необходимо за престоя ви там, е добро настроение, цветни дрехи, удобни обувки и вдъхновение!Програмата за лятото… На 3 юли стартира Лятна академия за изкуства и дизайн, а през останалата част от юли са планирани ателиета по керамика сред природата и  творчество с текстил, а също и Майсторски клас по цигулка, виолончело и импровизации.


980-06-03


Арт вила „Орлова чука”, природен парк Русенски Лом

Къща за отдих и място за творене, което ви доближава до природата и до същността ви. Място без интернет и със слаб обхват на телефона, до което се стига по калдъръмен римски път в село Пепелина.  Къщата е декорирана от художници и дизайнери и е любимо място за срещи на писатели, музиканти, артисти. Гостите на вилата могат да се насладят на красотата на природата и да се докоснат практически до боите, камъкът, стъклото, глината и дървото, сътворявайки нещо от фантазия или импулс под наблюдението и творческите съвети на професионални художници и приложници.

В къщата се организират пленери за художници, фотографи, приложници и хобисти, както и за ученици в различни сфери на изящните и приложни изкуства. Един алтернативен начин за почивка в близост до разнообразие от историческо наследство.

Дори и да не сте творец, тук ще почувствате импулса да сътворите нещо във вилата за гости или надалеч от други хора някъде в околността, на скалите, сред полята, до реката или в гората.Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Вижте още:

ПЪЛЕН НАПРЕД КЪМ УИКЕНДА С 3 УНИКАЛНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ!

5 МЕСТА ЗА ВИНЕНО ИЗЖИВЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обявяваме събота за ден на точките… останалото щастие вярваме, че само ще дойде!

Ако сте пропуснали
Най-четени