Вълшебството на коледните базари

x

5227382688_d992ddb0d5_b-1024x768


Настане ли декември, всеки инстинктивно започва да се оглежда и пита: какво ли да взема на любимите хора за коледните празници? Десетки идеи и стотици подсказки на този въпрос дават традиционните коледните базари, които с годините се превърнаха в ключово събитие от празничния сезон на Европа. Столиците, а и по-малките градове на отделните държави се присъединяват към всеобщата мания на пазарите, предлагащи възможност на местните занаятчии да продават стоката си, а на посетителите – да открият уникални вдъхновяващи подаръци.

Освен възможности за шопинг, на базарите ще откриете и различни демонстрации, музика и забавления, свързани с местните коледни традиции. Да направим една бърза обиколка из Европа!


berlin


Берлин

Няма по-прекрасни коледни базари от тези, които традиционно се организират в Германия. Те носят уюта, ароматите и пъстротата на празника и предлагат куп изкушения на посетителите си. В германската столица базарът се организира в двореца „Шарлотенбург”. Целият базар е окъпан в светлинна инсталация, а дворецът, дърветата и декоративната ограда носят романтичен ореол. Основното място на пазара е пирамида, разположена пред парадния вход на двореца.

Дървени хижи и шатри, украсени с материали от природата, се грижат за празничната атмосфера на базара и предлагат не само ръчно изработени творби, но и впечатляваща селекция от кулинарни изкушения: печени кестени, палачинки, унгарски лангош и др.

Кога? От 21 ноември 2016 до 1 януари 2017 г.


london


Лондон

От Берлин поемаме към Лондон и по-точно казано – към Хайд Парк, който от 20 ноември в продължение на шест седмици предлага зимни забавления с вход свободен. С над 100 атракции всеки ще намери по нещо за себе си. За пазаруващите има традиционен немски коледен базар с над 200 дървени къщички.

Ангелският празничен базар предлага необикновени ръчно изработени подаръци и стоки, включително керамика, свещи, бижута, дървени играчки и коледни декорации.

Кога? От 20 ноември 2016 до 3 януари 2017 г.


vienna


Виена

От средата на ноември до Коледа най-красивите площади на австрийската столица се преобразяват във вълшебни коледни базари. Ароматът на коледни печива и горещ пунш създават истинска предколедна атмосфера.

Един от най-известните коледни базари е традиционният „Виенската магия на Бъдни вечер”, който превръща централния площад на града в бляскава приказка. Коледни подаръци, украси за дървета, сладкиши и топли напитки ви очакват, както и въртележка, и забавни коледни работилнички за децата. Дърветата около парка са празнично украсени с море от светлинки – преживяване, което не бихте искали да пропуснете!

Кога? От 13 ноември до 23 декември 2016 г.


brussels


Вижте още:
  • No related posts found

Брюксел

Пет седмици, изпълнени с приказни срещи, парфюми, цветни сергии, страхотни идеи за подаръци и оригинални дегустации. Музика и светлини обгръщат посетителите в празничната атмосфера на събитието. Атракцията „Зимни чудеса” е легендарна и е  ключово събитие в Брюксел по време на празничния сезон. Тя допринася значително за превръщането на белгийската столица в предпочитана дестинация по това време на годината. Ледената пързалка, страхотното коледно дърво, вълшебното и оригинално светлинно и звуково шоу, празничният коледен парад, традиционното виенско колело, въртележката… Всички тези удивителни атракции омагьосват малки и големи.

Кога? От 25 ноември 2016 до 1 януари 2017 г.


strasbourg


Страсбург

Най-старият коледен пазар на Европа се провежда за първи път в Страсбург през 1570 г. Със своите 300 сергии, разположени на 12 места в центъра на града, автентичността, топлината и гостоприемството на Страсбург се усеща най-силно по Коледа.

Духовното присъствие и традициите на Бъдни вечер са добре разположени в Страсбург. Тук ще откриете четири сцени, предлагащи коледни концерти и автентична музика на живо, както и различни културни събития. Перфектната възможност да отидете на културна екскурзия по това време на годината!

Кога? От 25 ноември до 31 декември 2016 г.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени