ABBA завинаги

x

 


Стокхолм е стара туристическа дестинация. Един от най-красивите градове в света отскоро, обаче има нова атракция – Музеят на ABBA – абсолютният хит в картата с туристическите обекти. Самото приближаване към него изпълва с трепет дори тези, които не са почитатели на шведската група. Дълга върволица от хора ситни бавно по алеята към морето, която води към малката сграда. Там те попадат в  силно осветено фоайе, в което се продават сувенири, брандирани с ABBA, и където чакат своя ред хилядите, които искат да влязат в залата на славата. Да, чакат покорно часове, защото дори за да си купиш билет, трябва да имаш номерче.

 


 


Чакането обаче си заслужава. Обиколката започва от стерео зала, където направо се зашеметяваш от звук и картина –  с ABBA, разбира се. Следва истинска музейна сбирка – дрехи, интервюта, снимки, инструменти. За хората от поколението на Желязната завеса експозицията навява много спомени. Тук се разказва не само за ABBA, но се проследява цялата история на шведската музика от 20-те години до днес.

 


 


Има и доста интерактивни занимания – така например, можеш да танцуваш с холограмните образи на Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Рьойс фон Плауен, Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Най-забавната част е, че това изпълнение бива записано и след това можеш да го изтеглиш от сайта на музея.

 


 


Феновете могат да имат късмета и да се чуят по телефона с някой от групата – в залата, която носи името на песента Ring, Ring, има ретро телефон – само четиримата от ABBA знаят номера и ако поискат, могат да разговарят с посетител, който в момента е до телефона и го вдигне.

Тръгваш си еуфоричен, задължително със сувенирче. Дори да не си от поколението, което е носило клош панталони.

текст: Антоанета Баева

снимки: Рress

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато в неделя носим най-любимите си рокли…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ