Средиземноморският ски курорт на Европа. Приказки на испански в Сиера Невада

x

 


Представете си, че сте на върха на планина в Европа, от която при ясно време може да се видят Африка и Гибралтар. Представете си, че тя е толкова на юг, а е един от най-добрите ски курорти по… Средиземноморието. Сиера Невада – планината в областите Гранада и Алмерия в Испания, е една от най-предпочитаните дестинации не само от жителите на южната страна, но и от гости от цял свят.

 В Сиера Невада се намира най- високата точка на континентална Испания – връх Муласен с надморска височина 3478 метра. Много са ентусиастите, които изкачват най-високите върхове тук и се наслаждават на гледката, приличаща на море от облаци, която се разкрива от горе. Планината се слави като място, което е окъпано в слънчеви лъчи през по-голямата част от годината – факт, който не ни учудва, с оглед на географското ѝ положение. А ако тръгнете да покорявате върховете ѝ, може би ще се наложи да преспите в някой от заслоните по пътя. Вероятно ще видите много велосипедисти, практикуващи екстремни спускания, а като веднъж стигнете високите точки ще разберете защо толкова много хора правят именно това.

 Буквалният превод на Сиера Невада е „заснеженият хребет“. Планинска верига със същото име има и в щата Калифорния в САЩ. В Европа дестинацията е лесно достъпна и е предпочитана за ски приключения по това време на годината. По заснежените ѝ хребети има около 45 ски писти, добре изградена инфраструктура от лифтове и влекове, а минералните извори „Ланхарон“ ѝ придават различно очарование.

 Дестинацията е подходяща за романтични почивки, семейни екскурзии, а най-хубавата новина е – можете да посетите Сиера Невада по всяко време на годината. Предимно ясното време е било достатъчна причина там да се разположат два големи телескопа на испанската астронимическа служба. Високо в планината, областта е обявена за биосферен резерват от ЮНЕСКО. По-ниско в планината са разположени множество хотели с очарователни гледки и възможности за почивка. Тук, разбира се, има и други развлечения като клубове, дискотеки, влакче за туристическа обиколка и много ресторанти, в които да опитате прочутата испанска кухня. През лятото природата на планината ще ви очарова не по-малко, а спокойствието и възможността за почива остават възможни в прекрасното слънчево време, с което е известно Средиземноморието по принцип.

 


 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Красотата на зимата и най-пленителните ски курорти по света

С първи стъпки в пясъка и една любов – така започва пътуването до Маями

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ