Средиземноморският ски курорт на Европа. Приказки на испански в Сиера Невада

x

 


Представете си, че сте на върха на планина в Европа, от която при ясно време може да се видят Африка и Гибралтар. Представете си, че тя е толкова на юг, а е един от най-добрите ски курорти по… Средиземноморието. Сиера Невада – планината в областите Гранада и Алмерия в Испания, е една от най-предпочитаните дестинации не само от жителите на южната страна, но и от гости от цял свят.

 В Сиера Невада се намира най- високата точка на континентална Испания – връх Муласен с надморска височина 3478 метра. Много са ентусиастите, които изкачват най-високите върхове тук и се наслаждават на гледката, приличаща на море от облаци, която се разкрива от горе. Планината се слави като място, което е окъпано в слънчеви лъчи през по-голямата част от годината – факт, който не ни учудва, с оглед на географското ѝ положение. А ако тръгнете да покорявате върховете ѝ, може би ще се наложи да преспите в някой от заслоните по пътя. Вероятно ще видите много велосипедисти, практикуващи екстремни спускания, а като веднъж стигнете високите точки ще разберете защо толкова много хора правят именно това.

 Буквалният превод на Сиера Невада е „заснеженият хребет“. Планинска верига със същото име има и в щата Калифорния в САЩ. В Европа дестинацията е лесно достъпна и е предпочитана за ски приключения по това време на годината. По заснежените ѝ хребети има около 45 ски писти, добре изградена инфраструктура от лифтове и влекове, а минералните извори „Ланхарон“ ѝ придават различно очарование.

 Дестинацията е подходяща за романтични почивки, семейни екскурзии, а най-хубавата новина е – можете да посетите Сиера Невада по всяко време на годината. Предимно ясното време е било достатъчна причина там да се разположат два големи телескопа на испанската астронимическа служба. Високо в планината, областта е обявена за биосферен резерват от ЮНЕСКО. По-ниско в планината са разположени множество хотели с очарователни гледки и възможности за почивка. Тук, разбира се, има и други развлечения като клубове, дискотеки, влакче за туристическа обиколка и много ресторанти, в които да опитате прочутата испанска кухня. През лятото природата на планината ще ви очарова не по-малко, а спокойствието и възможността за почива остават възможни в прекрасното слънчево време, с което е известно Средиземноморието по принцип.

 


 


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Красотата на зимата и най-пленителните ски курорти по света

С първи стъпки в пясъка и една любов – така започва пътуването до Маями

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ефирна лекота и безкомпромисна женственост, какво повече да искаме от една рокля.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ