Топ 5 в петък: Най-цветните кътчета на земята

x

Трудно е да преброим колко точно са местата, които можем да наречем „най-цветните“ на света. Толкова ни е трудно и да ви опишем колко големи са желанията и намеренията ни да посетим всички до едно. За сега обаче правим първата стъпка – тази, с която започва всяко пътуване или с други думи – списъкът с първите пет най-цветни дестинации по света, които да посетим. Добрата новина е, че някои от тях са в Европа, разбира се.


 


Прочида, Италия.  Това място е известно с красивата си брегова линия, прекрасните плажове, а също и многобройните, накацали по склоновете на скалите, цветни къщи. Прочида е най-малкият остров в Неаполския залив. Тук ще останете впечатлени от контраста, който често се наблюдава между средиземноморския тип строителство, стари сгради и луксозните яхти точно под тях. Райското кътче напомня на Малта, Мароко и Южна Испания взети заедно, само че подправено по италиански.


 


Лавандуловите полета във Франция. През лятото в Прованса… Звучи като началото на любовен роман със щастлив край. И ако попаднете там с любимия човек в периода от юни до август, ще ви се стори, че не сте на тази планета. Затворете очите си и дишайте дълбоко, а после ги отворете и ни кажете колко дълго може да гледате това лилаво без да ви омръзне? В Южна Франция се отглежда една от най-качествената лавандула в света. Тук дори има музей на лавандулата, който съществува от 1991 година.


 


Езерото Ретба в Сенегал. В Африка има безброй неща и места, които човек трябва да види през живота си, но всички, всъщност, звучи наистина невъзможно. И все пак, едно от тях е езерото Ретба в Сенегал. Разположено е на около 30 километра южно от столицата Дакар и се смята за природен феномен. Известно е с розовия си цвят, който обаче сменя своите оттенъци със смяна на сухия и влажния сезон. Розовото всъщност е пигмент на безобидната бактерия Dunaliella salina, която използва цвета си, за да абсорбира светлината. Най-розово езерото е по време на сухия сезон от ноември до юни. Ретба се намира на самия бряг на Атлантическия океан, от който го дели буквално само една тънка ивица пясъчни дюни.


 


Полетата с цъфнали лалета в Холандия. Още в ранна пролет полетата около Амстердам и близките до холандската столица градчета като Хаарлем и Сасенхайм, се преобразяват в безкрайни цветни поля. Най-цветен обаче е пейзажа през месец май. Полята с цъфнали лалета са забележително красиви, а прецизно подредените лехи, според цвят и сорт, формират приказни картини. В Холандия се произвеждат над три милиарда лалета всяка година и повече от половината са предназначени за износ в други държави.


 


Големият бариерен риф в Австралия. Това е най-голямата естествена формация от корали в света. Намира се в Коралово море, близо до североизточния бряг на Австралийския континент. Съвременната история на Големия бариерен риф проследява началото на формирането му от преди осем хиляди години. Това забележително цветно природно образувание е обявено за морски парк, а през 1981 година е включено в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Петте места в Южна Америка, които да посетим през 2015 година

Барбадос – Малката Англия на Карибите

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ