Арки, неон и еко материали превземат интериора през 2019

x


Независимо дали тази година сте планирали основен ремонт на дома или ви се иска само козметично да го освежите с нещо ново и оригинално, никога не е излишно да сверите часовниците си с актуалните тенденции в интериора и обзавеждането.

Точно това направихме и ние – бърза справка с последните новости и то директно от кухнята –  последните интериорни изложения в Милано, Маями и Кьолн. Заключението: и през новата 2019 г. със сигурност ще има какво да откраднем за себе си и за дома си. От изкуствена кожа и необикновена растителност до закачливи арки и монохромни стени – ето какво ще е актуално през  тази година.Цвят и светлина: моноцветове, неон и пудра

С всеки изминал сезон цветните интериори в списанията и специализираните изложения стават все повече и повече. И ако доскоро те бяха предимно неутрални (само с дребни цветни акценти), сега цветът става ярък. Като поанта на тази тенденция е тазгодишният тренд за абсолютен силен моноцвят.

Доскоро той беше възприеман предимно като артистично решение най-вече за обществени места, но по време на Седмица на интериорния дизайн в Маями (в края на 2018 г. ) присъстващите останаха силно впечатлени от наситените цветове и неоновите осветления (също силна тенденция за новата година), които напълно хармонират помежду си.
Кожа и плюш

Тенденция, набираща скорост още от миналата година. Тогава тя беше приемана скептично, но тази година е в пълната си сила. За това свидетелстват мебелите на редица водещи италиански (и не само) производители и артистичните аксесоари за дома, изработени от изкуствена кожа и плюш.
Опростени форми

Малко е трудно да се повярва, но на практика мебелите вече не са просто мебели. Те са произведения на изкуството, култови предмети и отражения на най-смелите дизайнерски хрумвания. До известна степен това е в абсолютен контраст с друга силна актуална тенденция – натуралността, удобството и практичността, за която ще споменем след малко. Но в крайна сметка кой би отказал подобна алтернатива?!
Естествени материали и екология

Препускайки в буйния поток на градското ежедневие, съвременният човек гледа на дома си все повече като на място, където да се разтовари и отпусне максимално. Простотата и чистотата на материалите засилват още повече усещането за спокойствие и хармония.

Може би затова винаги ще предпочитаме уюта и топлината на естествените материали, на леките естествени цветове и ясните и прости форми.
Максимално-минималистично

Друга гореща тенденция тази година е скритата функционалност. Става дума за мултифункционалните мебели, които са съвършено опростени като дизайн и същевременно носят скрит потенциал. Например по време на последната Седмица на дизайна в Милано в истински хит се превърна кухня, в която мебелировката беше монтирана почти изцяло върху стените и изглеждаше невидима. Изглежда логично да скриеш голяма част от мебелите си в апартамента с помощта на оптически трик, отвличащ вниманието от детайлите и визуално да създадеш усещането за максимално изчистено пространство.
Нов прочит на растителните мотиви

Много интериорни дизайнери осъзнаха, че болшинството от хората се изморяват от изобилието на растителност в дома – както жива, така и декоративна (под формата на картини или фототапети). Затова решиха да измислят начин да я заменят. Един от тези начини са неочакваните интерпретации на тема „Растителност и растителни мотиви“ – като детайли по стените или в аксесоарите за дома.
Арки

Концентрацията на арки, заедно с употребата на ламели в новите проекти, достигна своя пик още през миналата година, но и тази ще продължим да срещаме дъговите форми навсякъде: в мебелите, интериора и дори в декорацията.

По всичко личи, че тази тенденция ще остане актуална още дълго време, тъй като интериорните дизайнери не спират да демонстрират предпочитанията си към закръглените, меки и аеродинамични форми.Текст: Нора Атанасова

Снимки: Internet

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени