Снимка на деня: Баба Лилин – новият модел на Jacquemus

x

Снимка: Instagram/ @jacquemus


Очаквахме, че нетипичните условия, в които се озова светът през последните месеци, ще променят модата. Това, което неочаквахме обаче е че ще бъде към по-добро. Дизайнерите дадоха невиждан простор на креативността си, промениха концепциите, избраха устойчиви политики, правиха дарения, шиха защитни облекла и маски, организираха фотосесии от дистанция и подготвяха колекции, които дори не сме сигурни, дали ще успеем да видим през есента, но по-важното – не загубиха вярата, че светът отново ще влезе в ритъм. Може би не в предишния, но все пак в ритъм.

Креативен подход за представянето на фотосесията към пролетно-лятната си колекция избра и Симон Порт Жакмюс, като превърна в модел… собствената си баба Лилин.

Да, правилно прочетохте – моделът е любимата бабата на дизайнера. Изборът може да се струва нестандартен за мнозина, но всеки, който познава стила и творчеството на Симон Порт Жакмю със сигурност знае, че именно жените в неговия живот са и най-голямото му вдъхновение. Младият дизайнер създава бранда Jacquemus, в памет на майка си, която губи внезапно, затова съвсем не сме изненадани сега да видим очарователната баба Лилин пред обектива.

Интересно е, че в подготовката и заснемането на фотосесията нямат участие никакви странични хора, ангажирани с осветление, ефекти, прически и т.н. Декори няма, локациите са почти случайно избрани, Симон снима, а баба Лилин позира в същите тоалети, в които наскоро видяхме и самата Бела Хадид.

Снимките са наистина интересни, непретенциозни, неангажиращи, някак сантиментални и определено изпъкват, сред огромното количество леко еднотипни професионални кадри. А дали това не е нова посока, в която да поеме рекламната индустрия? Само времето ще покаже…

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени