Невидимото съвършенство на дните!

x


Съвършенство. Колко глупаво е да започвам да тълкувам тази дума така спонтанно. Днес я чух да излиза от устата на двама мои колеги, които си „съвършенстваха” заедно по пътя към машината за кафе. Единият твърдеше, че кафето от нея било съвършено различно от онова в лавката. А другият му отвърна, че е съвършено прав. И аз се бях насочила в същата посока, но този случайно подслушан разговор ме върна обратно към бюрото.

Да започна от там, че на моето бюро май няма нищо съвършено. Така си мислех. Чашата, в която пия кафе, е напукана. Подарък е от майка ми обаче! Започнала съм да пиша един доклад, но той не е нито завършен, нито съвършен. Имам една купчина листове, разхвърляни като есенни листа. В този объркан ред на мисли решавам вместо да пия кафе, да потърся съвършенството на този наш ден.

Открих го, разбира се, само че на най-неподозирани места!

До съвършенството човек никога не достига просто ей така! Аз трябваше да почакам цял следобед, за да се сетя, че няма да го открия във формата, в която си го представям. То не съществува в чист вид. Много често се намира в грешките ни. В усилията, които полагаме, за да ги поправим. Това важи за служебния ми доклад, за предстоящия ми изпит по испански и най-вече – важи за връзките ни с хората, които наричаме приятели, познати, семейство.

После пак погледнах бюрото си. Ето го! Съвършенството се е скрило в малката пукнатина на чашата, която не пропуска нито капка от обикновеното ми кафе. Не сме ли устроени и ние, хората, като моята счупена чаша? Понякога ни нараняват, а на нас, жените, уж все някой ни е разбил сърцата. Тези неща са толкова мистериозни като пукнатината в моята чаша, защото въпреки тях си оставаме цели и живота продължава. Научаваме се да пием от другата страна на чашата, да си я пазим повече… и сърцето също. Съвсем кратко, но… май това е съвършенството на нашите дни.

Есента, например, също е съвършена! Станала е такава, заради падналите листа и поройния дъжд, който ги е намокрил, за да замиришат така хубаво! Съвършената есен открих в един шал, в един чифт обувки и няколко любими песни, чиито имена не знам.

Съвършенството не винаги е съвършено. То е по-значимо, когато е неочаквано, неоткриваемо, скрито в недостатъците на дните. То е истинско, когато е скрито в някоя грешка. Всъщност така, съвършенството е навсякъде около нас и в нас, разбира се!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Valerie Elash – Unsplash

Вижте още:

Неделните утринни магии

Сбъдва ли желания Ноември? Лора знае най-добре!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени