Дискриминацията няма място в света и бъдещето ни

x


През последната седмица едно събитие „измести” фокуса от коронавирус пандемията и се настани в мислите ни, оставяйки въпросите за това кои сме ние и какъв е светът, в който (искаме да) живеем.

В основа на всичко се превърна нелепата смърт на  46-годишния тъмнокож американец Джордж Флойд, причинена при арестуването му от американски полицай в Минеаполис. Очакваната реакция бе протест срещу расизма и насилието, неочакваната – ескалация в огромни размери.

Факт, който не подлежи на съмнения е, че  дискриминацията е несправедлива във всяка една форма, без значение дали е базирана на външен вид, пол, религиозни вярвания или каквито и да е „определящи” признаци. Никой от нас не избира това къде да се роди и паралелно никой от нас не е с вродено чувство на недоверие към различните. Всичко – и превъзходството, и омразата, и предразсъдъците, и страха се придобиват, до голяма степен несъзнателно, в последствие, под влиянието на средата и обществото, в което живеем. Вярваме обаче, че промяната е в нашите ръце и от нас зависи през коя призма ще изберем да гледаме света, като това съвсем не означава да бъдем „слепи” за цветовете. Светът е красив, именно защото е цветен и не следва да се боим от разнообразието. Ние можем да възпитаме поколение, което да получи шанса да изгради непредубедено мнение за света, който го заобикаля. И си заслужава да го направим, заради нас, заради всичко около нас, заради бъдещето…


Текст: Ани Георгиева 

Снимка: truthseeker08/pixabay.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени