Осем нови парфюма за есента

x

По традиция, с всяка смяна на сезоните обновяваме и козметичния си будоар. Нямаме търпение да пробваме новите продукти и аромати. И тъй като летните дни приключиха, а есента се настани удобно в дните ни, ние вече сме готови със списък с парфюми, с които любимите ни марки ни приканват да се насладим на богатството на сезона. Да започваме!

DESERT DOWN на BYREDO



Desert Dawn символизира идеята за пустинята като вътрешно състояние на ума. Място за уединение, където можем да открием креативността и вдъхновението. Ароматът следва творческия процес, криволичещ и непредсказуем, който поражда нови идеи в неочаквани моменти, напомнящи изгрева. Творческите контрасти на природата се олицетворяват чрез интензивността на аромата, балансиран с нотки на изненадваща свежест.

В началото ароматът се разгръща с изкушващи, сладки подправъчни акорди кардамон и листенца от роза, а дървесните нотки напомнят топлината на пустиня. Сандаловото и кедрово дърво създават мощно сърце с леко земен и пудрен характер. В основата, богатата опушеност на ветивер и копринен мускус оставят дълготраен и завладяяащ завършек, подсилен от свежия и чист аромат на папирус. Магично, нали!

OMNIA CRYSTALLINE  Eau de Parfum  на BVLGARI



Omnia Crystalline Eau de Parfum предлага още по-ценна и интензивна интерпретация на най-емблематичния аромат на Bvlgari. Създаден около същите характерни акорди от круша наши и лотос като тоалетната вода, Omnia Crystalline Eau de Parfum разширява границите на творчеството и олфактивното майсторство с нова композиция, подписана от мастър парфюмериста Алберто Морияс. Парфюмната вода възхвалява красотата на оригиналната визия с нови живи скъпоценни камъни на природата: Есенция от зелена мандарина, жасмин абсолю и есенция от сандалово дърво. Първоначално ароматът изненадва с изблик на есенция от органична зелена мандарина. Сякаш току-що сте откъснали мандарина и сте изстискали нейната кора. Продължава с жасмин, и не просто жасмин: за първи път в създаването на ароматите си Bvlgari представя
жасмин, събран от програмата „Флорални скъпоценности на Индия“, стартирала през 2019 г. Финалът е запазен за есенцията от сандалово дърво, която ви обгръща и оставя запомнаща се следа.

LUCE DI ROSA на ACQUA DI PARMA



Създаден от контрасти, пулсиращи със светлината, Luce di Rosa е най-новото ароматно творение на Acqua di Parma, което се присъединява към вселената на Signatures of the Sun. Ароматът, подходящ за жени и мъже олицетворява контраста на  възвишената, съвременна и многолика роза с минералната острота чрез ефекта на светлосенки. Многоспектърен парфюм, чийто нотки напомнят жизнерадостна симфония, в която се редуват пиано и форте, адажио и виваче. Парфюмът се отваря с искряща цитрусова комбинация от бергамот и мандарина. Сияещото начало е подсилено от пикантни нотки свеж черен пипер и CO2 екстракт от розов пипер, съчетани с фините акценти на кардамон,  за едно сетивно, ароматно пътешествие. В сърцевината си, Luce di Rosa разцъфва с благородна роза от България, акцентът на новия обаятелен шедьовър. Тази роза, известна със своята интензивна свежест, е допълнена  от зелен здравец, създавайки сърцевина, едновременно флорална и богата. Сърце изразяващо динамиката и усещането за свежест, където изкуството на парфюмерията пресъздава суровата, естествена красота на природата в ярки, чисти и светли нотки. В основата си, Luce di Rosa носи съчетание от дълбока, заземяваща есенция от ветивер, гаяк и кедрово дърво, обгърнати от меката, чувствена прегръдка на мускусни акорди, оставяйки неподражаем и многофасетен завършек.

BRIGHT CRYSTAL PARFUM на VERSACE



Чувственост в най-чистата й форма. Кристална прозрачност и ослепителна яркост. Това е BRIGHT CRYSTAL PARFUM. Скъпоценно бижу с рядка красота характеризиращо се със свеж, жизнен и цветен аромат. Завладяващ и страстен, олицетворяващ жената Versace, която е силна и уверена, и същевременно с това женствена, чувствена и винаги бляскава. Тя е обгърната от аромат с деликатно благоухание на цветни, сочни зърна нар, ледена свежест на юзу и карамелизирани червени плодове. Аромат, който се слива с красотата на магнолия, божур, лотос, създавайки инфузия от сладострастие и свежест. Аромат, който ни радва с фината си чувственост и примамливо присъствие на кехлибар, амброкс, акажу и мускус.

ALL OF ME на NARCISO RODRIGUES



narciso rodriguez parfums представя all of me eau de parfum intense, нова интерпретация на емблематичния аромат all of me. Придавайки нова интензивност на оригиналния подпис all of me, all of me eau de parfum intense е смел израз на индивидуалност и любов към себе си. По-мощна олфактивна вариация, all of me eau de parfum intense подсилва подписа на all of me, за да създаде интензивно пристрастяващ нов аромат. Ароматът се открива с връхни нотки на пудрен черен ирис и
скъпоценен жасмин самбак, които се развиват до отличителния дует на роза сантифолия и здравец бурбон – емблематичния подпис на аll of me. Този поразителен акорд се съчетава с нотки на хелиотроп и съблазнителна тубероза, за да създаде смела сплав от цветя в сърцето на аромата. Топло сандалово дърво и чувствен мускус, наситен с ванилия, обгръщат флоралното сърце, а богатият абсолют от ванилови шушулки придава нов и силно пристрастяващ аспект на аромата.

LE  SEL D’ISSEY на ISSEY MIYAKE



Тридесет години след емблематичното и символично произведение за водата, което направи революция в парфюмерията със световното лансиране на L’Eau d’Issey pour Homme (1994), велика класика, комбинираща прозрачност и елегантност, Issey Miyake още веднъж черпи вдъхновение от есенциален природен елемент: солта. В знак на почит към днешната мъжественост, възвърнала връзката със сетивата си, Le Sel d’Issey създава образа на благотворна природа, която предава на мъжете импулса, стремежа и желанието да живеят интензивно. Подправка на живота, солта събужда сетивата и стимулира енергията, този жизнен импулс, който ни оживява и придава вкус на нашето съществуване.

„Сертифицираната веган“ формула е съставена от 95% съставки с естествен произход, включително уникален екстракт от преработен кедър в концентрата, използван за получаване на крайната формула. Алкохолът, използван за смесване с парфюмния концентрат, също е 100% натурален, получен ексклузивно от френско цвекло. И накрая, опаковката е изработена от 10% рециклирани морски водорасли. Нейната текстура и матово усещане напомнят на грапавостта на солен кристал.

SAUVAGE EAU FORTE НА DIOR



Вдъхновен и воден от силата на огромни пространства от дива девствена земя, Sauvage покорява нова територия в съответствие с пионерския си характер. Sauvage Eau Forte се утвърждава като първата висококонцентрирана мъжка композиция на водна основа без алкохол, която е ексклузивна за Dior. Франсис Куркджиян си представя композиция, която е едновременно пикантна, дървесна и мускусна, но въпреки това интензивно свежа. Sauvage Eau Forte обединява противоположностите в образа на каскада от бурна вода, която свързва небето и земята.

Композицията се възползва от това, че е създадена с помощта на революционна техника за наноемулсия под високо налягане, която е ексклузивна за Dior. Уникалната водна формула е смесена с много силен маслен концентрат на аромата. Резултатът е силно концентрирана вода с характерен млечен цвят. Напръскана обилно, Sauvage Eau Forte осигурява дълготрайна богата свежест чрез широкообхватен аромат, който разширява и поддържа извисяващите се върхови
нотки, които обикновено са по-летливи. Кожата е пропита от силата и хармонията на Sauvage Eau Forte за дълго време.

MICHAEL KORS POUR HOMME  на MICHAEL KORS



Michael Kors Pour Homme предизвиква радост, топлина и енергията на океана. Нюансиран и дълбок, той преплита темите за земята и морето, за да създаде свеж, ароматен и неочакван резултат. Връхните нотки на бергамот, розов пипер и лавандула създават енергично и провокативно начало. Сърцевината на аромата е свежа и мъжествена, водена от нотките на акорд морски вълни, салвия и здравец. Основата е топла и кадифена, с базови нотки на пачули, ветивер и сив кехлибар. Мощен и дълготраен, този дървесно-пикантен-цитрусов аромат улавя модерната мъжка енергия.


Текст: Fashion Inside

Снимки: ПР на марките

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата

Пуловер Бежов Regular Fit от AMI PARIS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер Exeter Червен Regular Fit от Desigual

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожено яке Lonie Кафяв Loose Fit от Gestuz

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животински принтове в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени