Discover.Vino 2024 надмина всички очаквания! В петък, на 17 май, и в събота – 18 май, Sofia Event Center събра многолюдна и шарена публика с най-различна възраст и поприще, за истински пир на сетивата!
Публиката на ексклузивната винена дегустация успя да опита вина от шест континента – легенди от най-великите Grands Crus Classes, Бургундия и Шампан, неочаквани и сочни открития от Новия свят, богата селекция от балкански вина, изумителни супер-италиански вина, цял бар с ниско- и безалкохолни предложения на пазара, процъфтяващите категории совиньон блан и розе, както и разбира се натурални вина с минимална намеса… Както казва клишето – „от пиле мляко“ или за всеки вкус и всеки джоб!
„За мен беше рядък шанс, че успях да присъствам на невероятния майсторски клас на Castello del Terriccio, след това опитах Gaja, шампанско на Pommery, Lanson и Gosset, бургундски вина на Jadot и William Fevre – такива вина, заради които човек може да пропътува хиляди километри. И успях да пробвам на специална дегустация и вина като Margaux и Château d’Yquem… Не мога да кажа нищо, освен че това е невероятно изживяване!“, казва Андрей Русков, собственик на IT компания и ценител на виното.
„Историческа дегустация!“, споделя и Мария Чалиевa, създател на блога Fresh Cuts of Life.
„Никога не сме си представяли, че може да има толкова различни вкусове и категории просеко, невероятни са!“, казват две от най-красивите млади посетителки на шоуто – Лилия и Десислава, след като показват дегустационните си бележки на забележителните Foss Marai, Villa Sandi, Spagnol и Ferro 13 The Boss пенливи изкушения. „Ние обичаме мехурчетата и натуралните вина и успяхме да намерим страхотни находки тук“, казва Лилия. „За мен рецина в амфора звучеше като дървено желязо, но е виното, с което си тръгвам от изложението“, споделя ни през смях Десислава.
Ценителите на по-високия алкохол сред посетителите на изложението имаше къде да изпробва своята издръжливост и това беше специално изграденият Frapin Cognac Lounge, където освен дегустация с топ 5 на един от най-старите дестилати в Коняк, можеха да се насладят на коктейл с коняк Frapin и пура. “Обичам коняк и понеже работя зад бар, много искам колегите ми и клиентите да разберат каква великолепна напитка е това, колко много възможности предлага за смесване. Loung барът за коняк е моето място тук“, казва Тихомир Фералиев от BiraBar.
Ние можем да потвърдим всичко казано по-горе от първо лице. Опитахме различни и впечатляващи вина, и събрахме много впечатления и нови знания. И да, очакваме следващо Di Vino събитие с нетърпение.
Текст и снимки: ПР