Мъфини от лимец – лятното предложение на Ива от INSPIRATION EXISTS

x

6

 


Вероятно познавате Ива като един от модните блогъри у нас, които се справят много добре със задачите да пазаруват, пътуват, снимат и разказват за всичко, което им се случва. Ние се свързахме с нея, защото имахме нужда от доза лятно вдъхновение и в една друга сфера – кулинарните радости на лятото и любимата рецепта на Ива, която препоръчваме на вас – нашите читатели. Днес тя разказва как се приготвят мъфини с лимец, сушени домати и кимион, защо са полезни и наистина вкусни. А ако искате да разберете повече за останалите страсти и увлечения на Ива, препоръчваме да посетите нейния блог Inspiration Exists още сега.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Основната специфика на рецептата е брашното от лимец, което вече може да бъде открито на все повече места. Лимецът е считан за един от най-древните сортове пшеница, срещана по нашите ширини, отличава се с високо съдържание на биологично активни вещества и с ниска концентрация на глутен. Основното му преимущество е, че е от рода на покритосеменните пшеници, което позволява отглеждането му без използване на пестициди и торове. Освен че е запазил полезните си качества за разлика от другите пшеници, при които има човешка намеса, лимецът е и много вкусен, приготвен както в солени, така и в сладки изделия.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


За приготвяне на 12 броя мъфини са нужни:

250 гр. брашно от лимец

2 яйца

половин кофичка кисело мляко

5-6 сушени домата в зехтин

2-3 супени лъжици зехтин

1 чаена лъжица сода

Щипка сол, две щипки кимион

Конопени семена за поръсване

В киселото мляко се слага една лъжичка сода. Докато „шупне“, двете яйца се разбъркват с вилица и се добавя зехтина. Към тях се прибавя и киселото мляко, а след него брашното от лимец, нарязаните на ситно сушени домати и подправките. Кимионът е важна съставка, но зависи от вашите предпочитания колко да сложите (аз слагам повече, но лимецът добре го балансира и никога не съм имала оплаквания).  Всичко се разбърква с вилица до получаване на смес, която не трябва да бъде нито твърде рядка, нито твърде гъста. Пълните 2/3 от формичките за мъфини, посипвате с конопени семена за финал и печете около 20 -25 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Мъфините са много ароматни и вкусни, чудесни за лежерни сбирки с приятели и за пътувания със семейството. А комбинацията със салата от чери домати и рукола и песто от сушени домати е истинска наслада за сетивата в горещите юлски вечери.

Текст: Fashion Inside/Ива – Inspiration Exists

Снимки: Ива – Inspiration Exists

Вижте още: 

ОХЛАЖДАМЕ ЛЯТОТО С МАРГАРИТА В ЯГОДИ

5 КОКТЕЙЛА, КОИТО ЩЕ ВИ УБЕДЯТ, ЧЕ ЛЯТОТО Е ТУК

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени