Нека бъде кино: Най-очакваните филмови премиери през 2020

x

Ако има нещо друго след модните тенденции, за което искрено да се вълнуваме, то това са филмовите премиери, които очакваме през годината. Според критиците киното през 2020 ще продължи траекторията на предишните години и ще ни предложи още по-голямо изобилие от фантастични зрелища, комиксови екранизации, любими класики с нов прочит и разбира се, незабравими комедии. Тъй като следващите 12 месеца се оказаха много щедри откъм филмови заглавия,  избрахме по едно (е, добре де понякога не точно по едно) за всеки от тях. Предлагаме ви нашата селекция, а вие докато четете си вземете и нещо за писане, някои премиери не бива да се пропускат…



ЯНУАРИ

„Живи комини“

Първите дни на януари ни дават възможност да затаим дъх пред българската драма „Живи комини”. Да, и сега се правят български филми. Нелоши филми, при това. „Живи комини” ни отвежда в старинните къщи на едно планинско село, заселено от столични интелектуалци. След смъртта си, единият от тях – шегаджия и бохем, оставя на останалите сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Освен това се е погрижил наистина за всичко, като е купил и място в местното гробище, там обаче неговите съселяни се натъкват на скала. По същото време в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги, а иначе скръбната церемония повече от неусетно прерасва във веселие. Филмът е балкански, истински, пълен с лека носталгия по едно отминало време, и не на последно място – даващ заявка да бъде добър!



„Доктор Дулитъл“/“Dolittle“

Мястото е Великобритания, през XIX век. Доктор Дулитъл е известен лекар и ветеринар, който преди седем години, след смъртта на жена си се оттегля от работата и заобикалящия го свят. Той живее като отшелник, без контакт с други хора, а единствената му компания са няколко екзотични животни – женският папагал Полинезия, циничният щраус Плимптън и винаги оптимистичната полярна мечка Йоши. И да, Дулитъл може да разговаря с тях! Като всеки лекар обаче и Дулитъл е готов да излезе сред хората, в името на това да спаси едно младо момиче – кралица Виктория от непозната болест. Следват опасно пътуване, мистериозен остров, стари врагове и нови приятели… Вярваме, че мнозина ще се радват да срещнат отново доктор Дулитъл на голям екран!



„18% Сиво“

Фенове ли сте на „50 нюанса сиво”? Дори и да не сте, през 2020 сивото се завръща с нов нюанс, или по-точно с нов процент. Няма нищо общо нито с жанра, нито с историите от книгите на Е. Л. Джеймс. Сценарият на „18% сиво“ отново е базиран на книга, тази на българина Захари Карабашлиев. Всъщност и във филма има един Захари… и една Стела. Двамата са влюбени и решават да заменят родната им Варна, с големия, предизвикателен Лондон. Правят го. Заради мечтите! Оцеляването в новата страна обаче се оказва по-трудно, отколкото Захари си го представя, особено след като Стела го напуска. Главният герой решава да поеме на  пътешествие: началната точка е Лондон, а крайната Берлин. Пътуването пък го среща с редица необикновени хора, а пътешествието се оказва многопластово, за което свидетелства и фактът, че лентата е снимана в общо 7 европейски града. Какво се случва по-нататък и докъде стига Захари, това ще научим в края на януари, гледайки „18% сиво%“.



ФЕВРУАРИ

„Ема“/“Emma“

В най-романтичния месец ще имаме възможност да се срещнем с Ема – добре познатата героиня от едноименния роман на Джейн Остин, която обича да се меси в любовните отношения на хората от социалния си кръг. Тя е красива, умна и богата, но поради специалното си социално положение намирането на подходящ съпруг за самата нея се оказва една малко по-сложна задача. Това ще бъде втората филмова адаптация на „Ема”, след дебюта през 1996 с участието на Гуинет Полтроу и Джереми Нортън. Този път в главната женска роля влиза Аня Трейлър – Джой, която нямаме търпение да видим в ново филмово амплоа.



Малки жени

Февруари ще ни предложи още един екранизиран роман, в лицето на любимите ни „Малки жени”. Това е поредната адаптация на роман на Луиза Мей Олкът, но ако съдим по трейлъра лентата ще бъде повече от добра. А колкото до самата история – тя е добре позната. Срещаме се с красивите, но бедни сестри Марч, в края на XIX век. Проследяваме тяхното съзряване от детството към превръщането им в жени, по времето на Гражданската война… Или всъщност и ние порастваме с тях! Всеки път.



Дивото зове

За любителите на литературни екранизации вторият месец на годината ще бъде наистина щедър и лентата по легендарния приключенски роман на Джек Лондон – „Дивото зове” потвърждава това. Филмът маркира завръщането на титаничния Харисън Форд с първа голяма изява след Блейд Рънър 2049. Компания му прави едно дигитално създадено куче, но не се подвеждайте по съвременните технологии – адаптацията на романа изглежда доста добра и историята все така разказва за Бък и неговата борба да отключи първичните си инстинкти за оцеляване. Помните ли кога за първи път прочетохте „Дивото зове”?



МАРТ 

Мулан 

Новата година очаквано ще ни донесе и нова порция превръщане на анимационните класики на „Дисни” в игрални такива. След „Цар Лъв” и „Аладин” през 2019-та, сега е ред на вълнуващата история за „Мулан”. Сюжетът си остава непроменен, както в анимацията – Мулан е млада и непокорна жена, която като дъщеря на стар военен ветеран винаги е искала да прилича на него. Тя решава да се изправи срещу вековните традиции, преоблича се като мъж и отива в китайската армия, за да защитава честа на родината си и да се бори с нашествието на хуните. И да, „Мулан” не е типичната история за принцеса… или пък е, защото всяко момиче си има своята приказка. Особено смелите!



АПРИЛ

Зайчето Питър: По широкия свят

През април е време за Великден, а символът на Великден пък са… зайците. Или един конкретен заек, така де – очарователен пакостник. Вероятно вече го познавате, казва се Питър и заедно със своите приятели непрекъснато попада в трагикомични ситуации. Във втората част на филма зайчето Питър и неговите приятели напускат пределите на градината и тръгват по широкия свят да всяват хаос. А това значи само едно – много, много смях!



Тайната градина

Да, разбираме, че на някой всички приказни сюжети през годината може и да му се сторят твърде много, но уверяваме ви – „Тайната градина” не е класическа приказка, нещо различно е. Нещо, ориентирано преди всичко към нас, порасналите, които още по-добре можем да уловим силните послания на лентата. Въпреки всичко обаче историята е адаптирана от книгата на Франсис Бърнет, а тя се води „детска”, или поне в нея се разказва за деца – малката Мери, нейният болнав братовчед Колин и техните нови приятели. Всички заедно успяват да влязат отвъд пределите на една заключена градина, а там… там започват да се случват чудеса. От онези, истинските! Подарете си „Тайната градина”, дори и само за да правите компания на децата ви. Вероятно няма да съжалявате.



Смъртта може да почака

На естетика като от „едно време” се надяват най-верните фенове на агент 007. „Смъртта може да почака”, 25-тият филм за Бонд идва с обещание за прогресивни послания. Даниел Крейг вероятно ще изиграе британския шпионин в служба на Нейно Величество за последен път, и по всичко личи, че определено има защо да се вълнуваме. Всъщност в лентата ще станем свидетели на това как Бонд напуска своята служба, но спокойствието му е твърде краткотрайно, защото се появява негов стар приятел от ЦРУ с молба за помощ. Двамата тръгват по следите на мистериозен злодей, въоражен с нова опасна технология.  В ролята на злодея, изненадващо или не ще видим Рами Малек, чиято звезда изгря в ролята на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия”. И ако вие си мислите „Тази комбинация е много добра!”, на същото мнение сме.



МАЙ

Бързи и яростни 9

През 2019 г. феновете на култовата поредица „Бързи и яростни” имаха възможността да успокоят носталгията си с лентата „Хобс и Шоу”, в която участие взеха Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. През 2020 г. обаче се готвим за голямото завръщане и деветата част на поредицата, придвижваща се на високи скорости. Всъщност за всички фенове на бързите коли, екшъна и любовта има и голяма изненада: седем години след смъртта на Пол Уокър, неговият персонаж Брайън О’Конър ще се завърне с помощта на специални ефекти – тялото е на брата на актьора, Коди Уокър, а лицето на самия Уокър ще бъде компютърна версия. Да, определно „Бързи и яростни 9” ще си заслужава!



Скуби- Ду!

В навечерието на 1-ви юни ще можем да си припомним и един много мил детски спомен. Помните харизматичното, говорещо куче Скуби-Ду и неговия стопанин Шаги, нали? Е, те отново ще бъдат в центъра на събитията, като този път ще си имат работа с противници на свръхествения вид – призраци и чудовища. Зa щacтиe щe бъдaт пoдпoмoгнaти oт пo-гoлямa opгaнизaция, нo oтнoвo щe paзчитaт нa митичния cи ĸaмиoн, нapeчeн Тhе Муѕtеrу Масhіnе, зa дa paзpeшaт миcтepиoзнитe cлyчaи.  Не бързайте да изключите Скуби-Ду от списъка със заглавия, да той си остава класическа детска анимация, но може би трябва да се съберете с тайфата от пред блока и да отидете да го гледате. Както някога… или пък заради „доброто, старо” някога!



ЮНИ

Жената чудо 1984

2020 г. със сигурност ще е вълнуваща за всички върли фенове на вселената на Ди Си. След като се превърна в първия филм от вселената на Ди Си, който спечели одобрението на критиците, режисьорът Пати Дженкинс реши да върне „Жената чудо” на голям екран. Този път действието ще изпрати амазонската принцеса четири десетилетия напред и ще я изправи пред нови опасности и приключения. В ролята на Жената чудо ще се превъплъти шармантната Гал Гадот, а от нея човек никога не знае какво да очаква…


Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени