58 години Моника – бюти тайни, женска мъдрост и чиста любов

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel)


Една от най-красивите жени и актриси в света – Моника Анна Мария Белучи, каквото е пълното й име, първоначално учи право. Започва да работи като модел, за да може да покрива разходите по образованието си. Скоро се мести в Милано, което й отваря вратите към голямата мода.



Актьорската й кариера стартира в началото на 90-те. През 1996 г. Белучи е номинирана за награда „Сезар“ за поддържаща роля – впечатляваща е в ролята на Лиза във филма „Апартаментът“. Това всъщност е и пробивът й в киноиндустрията. През 2005 г. печели европейски „Златен глобус“.

Муза на Dolce&Gabbana и Dior, Моника Белучи краси не една и две корици на списания през годините.






Участвала е в около 80 филма, включително холивудски блокбастъри като „Матрицата“ и независими европейски продукции. Тя е най-зрялото момиче на Бонд – снима се в епизод от поредицата за агент 007 на 51-годишна възраст. Един от най-завладяващите й екранни образи е Малена, който й приляга като ръкавица. През април тази година излезе най-новият филм с нейно участие – „Memory“ е трилър, а другата голяма звезда в него е Лиъм Нийсън.

Моника Белучи има два брака и два развода зад гърба си. Вторият е с Венсан Касел, с когото са женени от 1999 г. до 2013 г. Имат две дъщери – Дева и Леони Касел.




Днес Моника Белучи става на 58 години, а ние черпим с пълни шепи от нейните бюти тайни, женска мъдрост и чиста любов към себе си и живота.




ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОЖАТА СИ

Моника Белучи има красива кожа, защото не признава компромиси, когато става дума за бюти рутината й.

„Преди да си легна, си свалям грима, защото мисля, че кожата трябва да диша. Почиствам много добре и след това се наспивам хубаво, защото качественият сън е най-важният момент за красотата. Грижа се за кожата си, тъй като блясъкът е в основата на всеки добър грим. Маниак съм по почистването и хидратацията. Също така се опитвам да пия много вода, за да поддържам очите си искрящи.“



ОБИЧАЙТЕ ТЯЛОТО СИ

Актрисата казва, че никога не е имала мания по отношение на теглото и че прегръща естествените си извивки, напомняйки ни, че няма нищо по-секси от увереността. След раждането на първото си дете (тогава е на 39) тя не се стреми да се върне към предишната си фигура.

„В края на краищата това е естествен процес, така че защо да бързам? Когато се видя във филма на Веронези (б.а. „Manuale d’am3re“ с Робърт Де Ниро) – красива и закръглена, защото на снимачната площадка кърмех на всеки два часа – толкова обичам начина, по който изглеждам!“



НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ ОСТАРЯВАНЕТО

„Не мога да кажа, че съм момиче на Бонд, защото съм твърде зряла, за да бъда момиче на Бонд. Аз съм дама на Бонд… Мъжете смятат, че жените, когато не са в състояние да раждат повече, са остарели. Това не е вярно – те все още са невероятни! Ето защо мисля, че избирайки мен, Сам Мендес (б.а. режисьор на „Спектър на утехата“) направи голяма революция.“



Моника Белучи говори и за това, че в развлекателната индустрия стареенето често се разглежда като целувката на смъртта за нечия кариера.

„Мисля, че в моята професия е интересно да остарявам по малко. Мога да кажа сбогом на красотата на младостта и да приветствам една различна форма на красота, която съм развила сама чрез опит. Да се преструваш на 30-годишна, когато си на повече от 45, е нелепо.“

Buon compleanno bellissima!




Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Getty/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени