Работещо момиче: нов сезон, ново начало

x

През есента често усещаме необходимостта да се стегнем и да ускорим темпото до края на годината. Ние обаче ще заложим на нещо по-различно – „very demure, very mindful“ подход.



Вижте хубавото

Ако имате работа, която не ви е съвсем на сърце, може би не е чак такъв проблем. Да се налага да работите нещо не дотам интересно, за да си изкарвате прехраната, не е нещо, което повечето от нас изгарят от желание да правят, но това не означава, че трябва да гледате на него като на скучна и досадна работа. Да чакаш да стане 6 вечерта или да дойде петък, не е печеливша стратегия. Вместо това започнете да мислите какво всъщност харесвате в работата си, дори и да е дребно. Ще имате повече удовлетворение в деня си, когато полагате усилия да се съсредоточите върху положителните неща от кариерата си.



Създайте пространство, което ви прави спокойни и щастливи

Особено ако работите от дома си, можете лесно да създадете пространство, което да ви кара да се чувствате уютно. Свещи с есенни аромати, сладки постери и принтове, нов удобен стол в бежов цвят… Когато вашето работно пространство е проектирано така, че да бъде едновременно приятно и функционално, ще бъдете по-продуктивни. Ако сте във физически офис или имате по-малка възможност да променяте пространството си, се съсредоточете върху малките неща, за да направите деня си по-приятен – винаги имайте мека жилетка подръка, ако стане хладно, дръжте любимите си снимки на бюрото, актуализирайте фоновата снимка на компютъра си с нещо сезонно и вдъхновяващо. Дори да изглежда тривиално, малките неща могат наистина да повлияят на цялостното ви настроение всеки ден.



Поставете граници

Поставянето на здравословни граници е ключово. Ако през цялото време сте на разположение на другите или правите неща, които не искате да правите, ще достигнете до бърнаут много бързо. Отделете малко време, за да помислите дали можете да поемете друга задача с текущото си натоварване. След това разговаряйте с колегите и шефа си за това как изглежда вашият идеален работен ден. Ако успеете да делегирате проекти, които не са ви толкова интересни, ще можете да се съсредоточите повече върху работата, която ви харесва – обсъдете го с мениджъра си. Това ще ви позволи да си тръгвате от работа навреме, ще ви върне вечерите, за да се заемете намример с нови хобита, грижа за себе си, общуване със семейство и приятели. Така ще сте по-щастливи, по-спокойни и по-мотивирани на следващия ден.



Не пренебрегвайте почивките

Почивките са важни и като цяло идеята им не е бързо хапване на крак на нещо сладко, докато скролвате в Instagram. За да се наслаждавате на работния си ден и кариерата си, започнете да планирате почивките си още в началото на деня. Можете да се разходите навън без телефон, да си приготвите кафе и да го пиете на балкона. Когато си дадете почивка и време на мозъка си да не е онлайн или зает с работни задачи непрекъснато, ще се чувствате освежени и мотивирани, като седнете отново на бюрото си.



Вие задавате своето темпо

Без повече мултитаскинг. И без повече отзоваване на секундата! Този сезон можете да приложите правилото да изчакате малко, преди да отговорите на съобщение или обаждание, така ще понижите нивата си на тревожност. Това, разбира се, не означава, че трябва да игнорирате всичко или напълно да пренебрегнете всички крайни срокове. Но си струва да запомните, че не всичко е спешно. Добавянето на повече спокойствие към деня ви означава и да сте осъзнати как предприемате своите действия. Вашето спокойствие на работното място е важно и ако за него е нужно да намалите малко темпото, направете го.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels /Freepik.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Лачени обувки Mary Jane от Potamy

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от Potamy

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла риза и кожено яке – класика в действие.

Ако сте пропуснали
Най-четени