10 места в Европа, които да посетите през есента

x

Много песни има за есента. Но не да пеете ви предлагаме, а да пътувате. Ако не знаете къде, сме готови с цели 10 идеи за места, които са сред топ дестинациите за този сезон. Не много ниски температури, дори през ноември, и без тълпите туристи, които обикновено ги заливат през лятото.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by STREETS OF AMSTERDAM (@exploreamsterdamwithme)


Амстердам

В началото на есента в Амстердам времето е меко, с температури около 19 градуса през септември. Средната температура за октомври е 15 градуса и до 10 градуса през ноември.

Амстердам е град, изпълнен с еклектична култура и живот. Има от всичко по малко – архитектура, кухня, история, природа. Отдайте се на изпълнено с приключения есенно пътуване, докато посещавате забавни музеи, хапвате stroopwafel и се наслаждавате на атмосферата на нидерландската столица.

През есента листата стават огнени по всичките 400 000 дървета, които са подредени по известните канали на града, а свещи се палят на прозорците на къщите всеки ден от средата на следобеда.

Наред с тази отличителна есенна атмосфера, градът оживява, когато Amsterdam Dance Event превзема заведенията с електро, хаус и техно клубни вечери. През ноември е ред на Museumnacht, когато 55 от най-добрите музеи в Амстердам отварят вратите си за гости до късно през нощта.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Bruges (@visitbruges)


Брюж

В Брюж времето е меко, с температури около 18 градуса през септември. Ноември е хладен, до 10 градуса.

Великолепният средновековен град Брюж е впечатляващ през есента с невероятни цветове на бреговете на канала, атмосферата на стария град и точно онази храна, която е подходяща през октомври и ноември. Нещо, което трябва задължително да опитате, са гофрети със сметана и есенни горски плодове.

Брюж е идеален за есенна ваканция и дълъг уикенд, за разходка и почивка. Minneswater (Езерото на любовта) е обрамчено от есенни цветове и е много живописно. Не пропускайте приказните гледки към най-старите вятърни мелници в града, на фона на ниското есенно слънце.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mathilde ✨ (@mathildesncaux)


Дъблин

През септември средната температура е около 17 градуса. Намалете няколко градуса през октомври, а след това още няколко през ноември, когато е 10 градуса. Вземете си нещо водоустойчиво, защото там вали.

Столицата на Ирландия е успяла да запази причудливия и оживен чар, който ще откриете в цялата страна. Дъблин има сложна история, пълна с викинги, глад и войни, и голяма част от града все още носи усещане за история, с калдъръмени улици, замъци и старинни църкви.

Известна като „Изумрудения остров“, Ирландия е също толкова красива през есента, с богати цветове и чисто синьо небе. Насочете се към парк St Stephen’s Green, площад Гранд Канал или отидете на колело във Phoenix Park, най-големият парк в центъра на града, за да се полюбувате на разкошната зеленина.

След като разгледате, намерете уютен пъб с истински огън. Ирландия има официален празник за Хелоуин или Samhain, оригиналното му галско име. Празникът на 31 октомври се празнува с музика, танци, шествия и партита в многобройните пъбове и барове на Дъблин.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fubiz (@fubiz)


Копенхаген

Септември е приятен с температури около 15 градуса през деня. Времето в края на октомври и през ноември е по-хладно, до 9 и 5 градуса, като нощите са доста студени. Разбира се, хората искат да посетят Копенхаген през лятото, когато има шанс за слънце и малко топлина. Но градът е едно от най-добрите места за посещение през октомври – тълпите от късното лято са си отишли ​​и е твърде рано да е наистина студено.

Ще имате възможността да видите този исторически и красив град в целия му блясък, без хиляди други хора да попречат на възможността ви за снимки. Можете също така напълно да прегърнете датското усещане за hygge, настроение на уют и комфортно дружелюбие и удовлетворение.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Łukasz Derangowski (@lukasz_de_83)


Прага

През септември средната температура в Прага е около 20 градуса, като става по-хладно с напредването на сезона с температури от 9 градуса в средата на ноември.

Прага през октомври е красива. Великолепната архитектура на стария град блести в меката есенна светлина, а кафенетата, сервиращи горещ шоколад със сладкиши, са топли и приветливи.

Ще бъдете в Прага през фестивалния сезон, ако я посетите през октомври, като класическият международен музикален фестивал Prague Sounds е на върха на списъка с културни събития.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🅉🄴🄻🄸 (@thisiszeli)


Дубровник

През септември средната температура е около 26 градуса. Намалете няколко градуса през октомври и след това още няколко през ноември, когато ще бъде около 17 градуса.

Забележителният град Дубровник в Хърватия е най-добре да се посети през есента, тъй като това е времето, когато тесните улички и стените на стария град ще бъдат най-тихи.

Дубровник, известен още като „Перлата на Адриатика“, е разположен на южното крайбрежие на Хърватия. Има динамична история, датираща от 7 век, когато е основан от Византийската империя. През вековете е бил управляван от различни империи.

Най-забележителната характеристика на Дубровник е неговата архитектура. Градът е заобиколен от средновековни стени. Старият град е изпълнен с готическа и ренесансова архитектура.

Има много неща за правене в Дубровник, като например разходка покрай градските стени за спираща дъха гледка към града и Адриатическо море или качване на кабинковия лифт до върха на планината Сръд за още по-зашеметяващи гледки. За любителите на историята има многобройни музеи и исторически обекти за разглеждане.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grace Maclaren (@tampabae83)


Любляна

Около 22 градуса през септември и до 9 градуса през ноември. Може да е дъждовно през октомври с хладни вечери, така че не забравяйте да вземете непромокаеми и топли дрехи и обувки.

Любляна, със своя средновековен стар град, ни потапя в атмосферата си с ранна утринна мъгла, блестящи калдъръми и ярки цветове. Градът предлага възможности за пешеходен туризъм на околните провинции и приказни пейзажи, където есенните цветове са още по-силно изразени.

Една от най-добрите еднодневни екскурзии от Любляна е до езерото Блед, на около 40 минути с кола от града. Отидете рано сутринта и се насладете на огледалната повърхност на езерото и емблематичните изображения на църквата Успение Богородично, разположена на малкия остров в центъра на езерото. От тук пешеходният туризъм в Национален парк Триглав е страхотен по това време на годината, не е прекалено горещо и е сравнително тихо.

На три часа южно от Любляна се намира Национален парк Плитвички езера. Този район е зашеметяващ по всяко време на годината, но през есента, с медните и червеникави листа, контрастиращи на фона на тюркоазените води, езерата наистина оживяват.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwenaelle (@orain_gwenaelle)


Френска Ривиера

През септември средната температура е 25 градуса. Октомври може да е дъждовен. До ноември температурите падат до 17 градуса.

Ако търсите място, където да отидете през есента, след като лудостта на лятото чувствително е намаляла, то това е Френската Ривиера. Септември и октомври са оптималните месеци за посещение.

Известен още като Лазурния бряг, този участък от средиземноморското крайбрежие минава от Ментон на италианската граница до красивия Касис и включва бляскавите градове Кан, Ница и Сен Тропе, както и Монако.

Базирайте се в един от централните градове, така ще можете да направите еднодневна екскурзия до всяко друго място, което искате да видите.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolas Meyer (@nico_m_photographie)


Флоренция

През септември средната температура е 27 градуса. Намалете няколко градуса през октомври и след това още няколко през ноември, когато ще достигнете 15 градуса, идеални за разглеждане на забележителности и разходка.

Родното място на Ренесанса, Флоренция е един от най-културните и артистични градове в Италия и в света. Това е място, където да се насладите на историята, изкуството и кухнята, а през есента е относително тихо и спокойно.

Изпълнена със забележително изкуство и архитектура, Флоренция има прекрасна плетеница от тесни улички за разглеждане.

Освен променящите се цветове на листата по дърветата в парковете, алеите и улиците на града и блестящите отражения в река Арно, есента е и сезонът на виното, така че това е чудесна възможност за винен тур, където можете да научите повече за винопроизводството и да опитате местни вина.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by A & L ♡ (@notrecarnetvoyages)


Севиля

Около 32 градуса през септември, до приятните 20 градуса през ноември.

Ако търсите градска почивка през октомври, тогава Севиля, с Кордоба като допълнително пътуване, може да ви пасне. Един от най-красивите градове в Испания, през есента Севиля е по-тиха и по-прохладна в сравнение с натоварените и непоносимо горещи летни месеци, но е и достатъчно оживена, за да осигури атмосфера и испански чар.

Кордоба ще ви завладее със своята древна мавританска архитектура и скрити площади, идеални за прекарване на един следобед с вкусни тапас, докато наблюдавате света наоколо. Ако имате около седмица, можете да се впуснете в по-детайлна обиколка на Андалусия.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата

Пуловер Бежов Regular Fit от AMI PARIS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер Exeter Червен Regular Fit от Desigual

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожено яке Lonie Кафяв Loose Fit от Gestuz

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животински принтове в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени