Как да си приготвим: Печен камембер с червени боровинки

x

Дали защото харесваме шампанско, или защото преди няколко дни беше Денят на Бастилията, днес решихме да останем на френска вълна и да засвидетелстваме любовта си към Прованса с едно кулинарно изкушение. Когато става дума за Франция, моментално се сещаме за три неща – мода, висша мода и френско сирене. Последното можем да открием с различни вкусове и форми. Днес се спираме на камембер и една рецепта, за чието приготвяне ще са ви необходими 30 минути и почти никакви кулинарни умения.



Ще са ви нужни:

250 грама камембер

1 скилидка чесън

Няколко щипки розмарин

Малко зехтин

Малко морска сол

1 малка шепа червени боровинки

1 малка шепа микс от ядки – орехи, бадеми, лешник

1 франзела



Загрейте фурната предварително до 180 градуса. Без да вадите камембера от кутийката му, с нож направете няколко разреза по горната коричка, без да разрязвате сиренето на парчета. Обелете скилидката чесън и я мушнете в средата на сиренето. Между разрезите пъхнете и няколко стръка розмарин. Извадете малката пита сирене от фабричната ѝ опаковка и я сложете в най-малката тавичка за печене, с която разполагате като предварително я намажете със зехтин. Оставете сиренето да се пече в загрятата фурна около 15 минути.



Нарежете половин франзела на малки хапки и ги набодете на дървени шишчета като ги полеете с малко зехтин и поръсите с морска сол. Поставете ги в по-голяма тавичка и ги сложете във фурната, за да се препекат. Може да печете сиренето и шишчетата франзелени хапки по едно и също време.

Нарежете на дребно червените боровинки и ядките и ги сложете в една малка купичка. След като хлябът се препече, а сиренето е станало достатъчно меко и готово за топене, можете да ги извадите от фурната. Нека камембера да остане в същия съд. Сервирайте го върху дървена дъска.



Преди да попитате как се консумира – препечените хапки франзела се топят в мекото сирене, а след това в купичката с ядки. Следвайки тази съвсем обикновена рецепта, ще усетите един типичен френски вкус, който се е родил през 80-те години на миналия век. Именно тогава французите за пръв път са започнали да готвят това ястие.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Морските коктейли на лятото

Екзотичен японски тълковен речник

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans in Dark Blue от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс панталон с набирания от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Поло блуза с коприна от OXXO

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Wild, wild west.

Ако сте пропуснали
Най-четени