Топ 5 в петък: любов и странности върху косите

x

 


Решението да бъдеш забележителна е изцяло в твоите ръце. Днес по един начин, а утре по друг. Решението да бъдеш забележителна не е въпрос на женска прищявка. То е начин да изразиш себе си. Така го тълкуваме и в днешния ден, когато оставяме клишето настрана и се съсредоточаваме върху уникалните аксесоари за коса, които дизайнерите предлагат в изобилие всеки сезон. Ето го и днешния топ 5 в петък, посветен на странностите, които ни накараха леко да повдигнем вежди.



Прекъсната опашка на Dior. Тази визия стана част от модното шоу на Раф Симънс от преди малко повече от седмица. Прическата е разделена на две – едната част от косата е на модела, а другата – перука, очевидно. Идеята, колкото и безумна, е толкова и интересна. Бихме я повторили, но само с помощта на фризьор.



Перата и цветята на Fendi. Има нещо екзотично в това украшение, има нещо доста симпатично в начина, по който то прибира косата, а и бихме го носили с удоволствие. А Лагерфелд почти не пуска модели на модната сцена, без да е докоснал прическите им с набиващия се на очи него маниер. Затова няма как да пропуснем и следващата му странна приумица за…



Chanel и обърната шапка.  Кайзера постави този аксесоар по главите на моделите за есенно-зимната си колекция. Тук „центърът на тежестта“ изглежда изместен, а фокусът пада както върху прическата, така и върху странния аксесоар. Повдигаме вежди и продължаваме нататък…



Огромните панделки на Moschino. Те се превърнаха в неделима част от пролетно-лятната му колекция, посветена на импресиите за кукли Барби. Имайки предвид контекста на вдъхновението му, по-скоро се чудим дали бихме носили подобно нещо в нормалното си ежедневие. Твърде много е, сякаш. Но си представяме Кейти Пери с подобен аксесоар и сме сигурни, че би изглеждал прекрасно, но задължително в комбинация с роклята.



Корони и рози в косите Dolce&Gabbana. Няма как да пропуснем украшенията на италианския бранд. Те са пищни, прекрасни, изящни и… почти неносими. Една червена  роза обаче би била подходящ аксесоар за лятото – за което и да е лято, за който и да е плаж.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още: 

Топ 5 в петък: роклите, които не повярвахме, че са рокли

Моите градски съкровища: малкият клъч и прекрасният ми ден

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени