Една вечеря на Емил Минев – част от програмата на DiVino.Taste 2015, най-големият форум на българско вино, който ще се проведе от 20 – 22 ноември в НДК.
В една единствена вечер от тази есен, 20 ноември, Емил Минев, Divino и Cult Gourmet Catering ви предлагат необичайно приключение на сетивата, наречено Български тероари – 7-степенно дегустационно меню, съчетано със 7 български вина. Вечерята ще се състои от 20:30 часа в зала 10 на НДК.
Емил Минев е българският шеф-говач с най-успешна кариера извън страната ни. Налага се у нас през 2004-2005 като креативен и авангарден творец и след като получава всички най-престижни награди и признания, продължава пътя си в луксозния хотел Jumeirah Emirates Towers в Дубай като шеф-готвач на изискания VU’S, а по-късно и като главен готвач на всички ресторанти в хотела. Заменя Дубай с Малдивите, където оглавява кухните на Shangri-La, а впоследствие става Executive Chef на ресторант Ting в хотел Shangri-La в Лондон, заемащ част от прочутата сграда The Shard. Ресторант Tīng веднага се превръща в един от най-вълнуващите гастрономически магнити на британската столица.
За своята ноемврийска вечеря в София Емил Минев се впуска по следите на българските тероари – с убеждението, че за един готвач неповторимите местни продукти с ясен и добър произход са не по-малко важни от майсторските техники и че България крие богатство от такива продукти.
Подборът на вината за вечерята е на дегустационния екип на DiVino. Всеки от участниците в него е посочил по свой вкус и според своя опит в съчетаването едно българско тероарно вино за някое от предложенията в менюто. Четири от седемте вина са от местни български сортове.
Допълнителна информация може да намерите на www.vintageclub.bg
Текст и снимки: DiVino Taste
Вижте още: