Топ 3 на все още топлите кътчета в Европа

x

Свети Августин някога е казал, че „светът е книга и тези, които не пътуват, прочитат само една страница”. Много от нас искат да прочетат цялата книга, дори няколко тома и никога да не спират да пътуват. Вярваме, че пътешествията облагородяват душите ни, разширяват мирогледа ни и ни правят жители на света. За тези от вас, които мислят по същия начин, предлагаме три дестинации, на които бихте могли да се насладите, защото са европейски, защото все още са топли, защото са средиземноморски и ни действат като магнит, а са само на един кратък полет разстояние.


Валета – Малта


Валета – Малта


уличка из Малта


Първо се спираме на Малта – най-малката по площ и население страна в Европейския съюз, разположена в центъра на Средиземно море така стратегически, както е била за древните финикийци, така и за нашите приключенски щения. Намира се на архипелаг от три острова и е любима дестинация на много европейци. Столицата Валета е един слънчев град, в който архитектурната смесица от толкова стилове се е превърнала в отличителна черта и предизвикателство за историците и туристите. Много от сградите са боядисани в жълто, което създава още по-топло и средиземноморско излъчване на улиците. Малта е малка страна и лесно бихте обиколили много нейни кътчета с автомобил.


Сицилия


Друго вълшебно място в Средиземноморието е Сицилия. Гьоте някога е казал, че „ключът към Италия е Сицилия”, но със същата лекота бихме добавили, че Сицилия е ключ и към древна Гърция. За любителите на древните култури, това е райско място с идеално запазени амфитеатри, храмове и улици, които смесват минало и настояще в един туристически пъзел. Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и е разположен само на 135 километра от Африка. Тази изключително привлекателна и интересна част от Италия се е превърнала в пословична с кулинарните си предложения, прославени като най-здравословни и най-вкусни на света. Природата тук се изменя драматично, тръгвайки от плажовете и стигайки до вулкана Етна. А прекрасният субтропичен средиземноморски климат я прави любима дестинация за плаж от април до ноември.


Палма де Майорка


 La Seu – Палма де Майорка


Третото място, на което ни отведоха ноемврийските ни мечти, е остров Майорка. Той е най-големият остров на Испания и е част от Балеарските острови. Основният поминък на жителите идва от туризма, който е много добре развит. Комбинацията от море, пясък, слънце, маслинови горички и скрити плажове е нещо, на което можем да се наслаждаваме по всяко време на годината, особено тук. Столицата Палма де Майорка е известна с готическата катедрала La Seu, върху изграждането на която е работил и самият Гауди. Градът има и стара част, чиято архитектура бегло напомня на арабското минало на тази местност. Само на 20 минути път от столицата се намира селището Валдемоса, по-известно с това, че композиторът Шопен е живял там, заедно със своята любима. Майорка е събрала в едно интересно историческо наследство, лукс и култура. И има по много от всичко това за всеки посетител на острова.


Валдемоса


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени