Топ 5 в петък: 5 спорта VS целулит

x


По последни данни, близо 80 процента от жените в света се оплакват от наличието на целулит по кожата на бедрата, задните части и\или корема си. За съжаление, от този неприятен козметичен дефект не са застраховани дори слабите и атлетичните дами. Кои са причините за появата но целулита? Освен генетичните, това могат да са и хормоналните промени, слабата съединителна тъкан, влошеното транспортиране на кислород, нездравословният начин на хранене, тютюнопушенето, стресът, недостатъчният прием на течности и\или обездвижването.

Посъветвайте се с диетолог за промените в хранителния режим, които се налага да направите и изберете някой от изброените по-долу спортове, за да изгладите по-бързо портокаловата кожа.



Йога

Леките, но ефективни йога пози и дихателни упражнения ще ви помогнат да детоксикирате тялото си и да разградите целулита. Повечето асани извайват краката, оформят бедрата, стягат и тонизират мускулите и предотвратяват появата на неприятната портокалова кожа.


Аква спининг

Груповата аеробна програма от упражнения се изпълнява на специални колела, наподобяващи велоергономертри, потопени във воден басейн. Обикновено продължителността на една спининг сесия е около 45 минути. Не само акваспининга, но и всички спортовете във водна среда осигуряват перфектен лимфодренаж срещу целулит и укрепват мускулите.



Джогинг

Джогингът повишава тонуса и сваля напрежението, укрепва сърдечносъдовата система и поддържа във форма мускулите. При него се намалява акумулацията на целулит и значително заздравява съединителната тъкан (което само по себе си намалява портокаловата кожа). Препоръчителният маршрут за джогинг е до 5 км. Най-добре започнете с 2 км и постепенно увеличавайте разстоянието.



Кикбокс

При подскоците в кикбокса се масажират в дълбочина кръвоносната и лимфната системи. Резултатът е подобрение на кръвообращението и на венозното връщане, а проблемите със задържането на вода изчезват.

Горейки калории по време на кикбокс тренировката, намалява и мастната тъкан, а с нея изчезва и целулитът и кожата става гладка.



Танци

При борбата с портокаловата кожа няма по-подходящ избор за физическа активност от танците. Същото важи и при борбата с лошото настроение. Особено ефикасни са ориенталските и латино танците, заради ритмичното натоварване, което предлагат на организма.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay; Unspalsh

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени