Тренд радар: поли от тартан

x

Колкото и да не харесваме зимата, истината е, че интересните трендове и новите тенденции идват именно тогава. А и можем да носим повече дрехи, да комбинираме различни елементи, да смесваме акценти от всички сезони и да разчитаме на вдъхновението и въображението ни колкото се може повече.

През есента и зимата на 2018 и 2019 безспорен хит са полите. Това е успокояваща новина за всички момичета, които постоянно имат чувството, че не са ги носили достатъчно през пролетта и лятото. Допълнение към тренда е и един култов и много автентичен плат, който обикновено свързваме с люта зима и много музика. Това е именно тартанът. Той е символ на шотландската култура и покана за добро питие, танц и приятна вечер с приятели.

Полите от тартан стават основен главен герой на модната сцена и бяха център на вниманието и по време на всички Седмици на модата. Dior и Max Mara ги предпочитат дълги, обемни и приличащи на истинско домашно одеяло. Versace предлагат мини вариант на полите от тартан, а Calvin Klein ни предлагат малко по-дълги модели, стигащи до средата на прасеца.

Без значение дали ще комбинирате полата от тартан с връхна дреха от същия плат, въпросът е да спазите баланса на цветовете, шарките и платовете. Комбинирайте плътната шарка на тартана с по-фини материи, заложете на цветно палто, градски боти или класически черни ботуши, които са по-актуални от всякога.

Признаваме, че тенденцията много ни допада. Защото тартанът ни носи усещане за шотлански приказки, много различен и необикновен стил и прекрасно street допълнение към зимния ни стил. Тартанът, обаче, изисква малко повече внимание и око за детайла. При начинаещите момичета, които тепърва ще носят култовия шотлански десен, препоръчваме комбинации с монохромни цветове и по-изчистени шарки. Рисковете при тартана не са малко, но пък си заслужават! Любим ни е аутфита от тартанена пола с бял тишърт и тъмносиньо сако. Мислим да го изпробваме!




















Текст: Теа Николова

Снимки: Vogue

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата

Пуловер Бежов Regular Fit от AMI PARIS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер Exeter Червен Regular Fit от Desigual

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожено яке Lonie Кафяв Loose Fit от Gestuz

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Животински принтове в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени