IKEA х Бен Горам – основателя на BYREDO – очакваме с нетърпение!

x

Новата колекция на ИКЕА в сътрудничество с един от най-добрите в света на ароматите – създателят на Byredo, Бен Горам, пристига. Колаборацията навлиза в материята на „Невидим дизайн“ – идеята, че „у дома“ не е само начинът, по който изглежда пространството, а как се чувстваме в него.



Ароматите предизвикват асоциативни спомени и имат мощен ефект върху настроението и емоциите на хората. Според ежегодния доклад на ИКЕА „Life at Home“ хората правят силна връзка между начина, по който възприемат миризмата, и чувството за домашен комфорт. На база на това проучване, ИКЕА се впуска в търсене как да предложи на потребителите си уют под формата на разнообразни аромати. А резултатът е колаборацията с Бен Горам – OSYNLIG (от шведски озн. „невидим“). Тя представлява колекция от 13 свещи с различни и вълнуващи аромати, която дава възможност на всеки да намери своето собствено ухание.

Новата продуктова гама е вдъхновена от Бен, известен със своите нестандартни и запомнящи се аромати, които създава чрез досега си с различни култури по света. Заедно с него, ИКЕА проучи как да използва силата на уханията, за да създаде необикновено изживяване у дома чрез използване на висококачествени суровини от естествени съставки, които се смесват ръчно.

Ароматите са онази част от дома, която не можем да докоснем, уловим или видим с просто око, но въпреки това са важна част от живота ни. Дори несъзнателно, чрез тях ние изпитваме чувство за комфорт и сигурност. Ето защо работим върху това да развием различни „палитри“ от аромати, с идеята, че всеки човек има различно отношение към тях, затова те не могат да бъдат правилни или грешни“ сподели Бен Горъм.



Чрез колекцията OSYNLIG, ИКЕА прави бутиковите и луксозни аромати достъпни за всеки потребител. Свещите са разделени в три групи- свежи, флорални и дървесни, като по този начин могат да бъдат използвани самостоятелно или съчетани спрямо индивидуалните предпочитания на всеки.


Колекцията ще бъде налична както онлайн, така и в търговските обекти на ИКЕА от 2 ноември 2020 г.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени