Хоакин Финикс – един „жокер“ на 50

x


Хм, не можем да кажем, че Хоакин Финикс е сред секссимволите на Холивуд, но пък ни направи силно и трайно впечатление тази година във Венеция.



На кинофестивала във Венеция се състоя премиерата на „Жокера: Лудост за двама“ с Лейди Гага в ролята на любимата на Жокера – Харли Куин.



На пресконференцията Хоакин Финикс беше с обикновена бяла тениска, черен панталон и кецове и изглеждаше страхотно. Има харизма този мъж и това е. И е суперталантлив, брилянтен актьор. Можеш да го намразиш, но и някак оставаш очарован от него.



Пътят му е интересен. Както казва той, имал „нетрадиционно възпитание“. Родителите му били мисионери на християнски религиозен култ, затова пътували много в Централна и Южна Америка. Семейството има пет деца. И петте започват да се снимат в телевизията от ранна възраст, първата роля на Хоакин е на 8-годишна възраст.

По-големият брат на Хоакин – Ривър, актьор и музикант, умира от свръхдоза на 23-годишна възраст. Това бележи огромна травма за Хоакин. Всъщност фамилията на семейството е Ботъм, но след разпадането на култа родителите му я сменят на Финикс.



Пробивът на Хоакин Финикс в киното е с филма „Гладиатор“ (2000), където той играе римския император Комод и получава номинация за „Оскар“ за поддържаща роля. Престижната статуетка грабва през 2020 г. за „Жокера“. Завладяващ е в „Тя“ (2013), според нас успя да направи силен образ и в „Наполеон“ (2023).

Може би най-много харесваме Хоакин като рицаря до неговата любима лейди.



Хоакин Финикс и 11 години по-младата от него Руни Мара са наистина една от малкото холивудски двойки, които не допускат медии и камери в най-личния си свят. За тях няма жълти новини по таблоидите или поне не сме срещали. Любовта им е тиха, усмихната и недосегаема.



Неотдавна Хоакин предизвика слухове за тайна сватба, след като нарече Руни „своя съпруга“. Запознават се през 2012 г., когато работят заедно по филма „Тя“. В началото са само приятели. Филмът „Мария Магдалена“ ги среща на снимачната площадка отново през 2016 г. Хоакин играе Исус.

Сгодени са от 2019 г. Имат две деца.

А какво забелязваме, като погледнем към стила на Хоакин Финикс?

Бялата риза му е безспорен фаворит.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by TRUNK ARCHIVE (@trunkarchive)


Слънчевите очила той превърна в нещо повече от просто обикновен аксесоар и подозираме, че разполага с цяла колекция отбрани марки и модели.

С кецове се е появявал на не едно и две събития. Умее да ги съчетава еднакво добре както с кежуал, така и с формално облекло.

Към дрехите с качулка има като че ли особено отношение – неслучайно една от най-запомнящите се негови визии включва худи в комбинация с вратовръзка.




За костюмите – винаги в черно, като силуетът е безупречно класически. Смокинг с едноредно сако и папийонка. Stella McCartney e сред брандовете, спечелили доверието му като човек, който подкрепя и се бори за устойчивост, отговорност към планетата и защита на животните.

Самият Хоакин Финикс е много скромен, дори срамежлив и не си пада по интервюта, понякога дори изглежда странен. Но в редките случаи, в които се е отпускал да говори, се получават неща, които си заслужават и които ни позволяват да надникнем малко повече в личността му.



„Предполагам, че имах нещо, което може да се нарече нетрадиционно възпитание.“

„Не прекарвам по-голямата част от живота си пред медиите.“

„Трудно ми е да облека чувствата си с думи.“

„Имам това ужасно чувство за хумор, при което приемам, че дискомфортът е забавен. Отчасти защото изпитвам дискомфорт много и това е начин да му се смея и да получа освобождаване.“

„Не се разхождам наоколо, сякаш съм филмова звезда, защото не се мисля за филмова звезда. Хората обикновено дори не ме забелязват.“



„Понякога героят наистина се основава на изследване, което правиш. Друг път се основава само на твоето въображение или може би на разговора ти с режисьора. Или понякога всичко по-горе. Зависи от филма и героя.“

„Всеки филм се просмуква в теб за определено време.“

„Предполагам, че съм актьорският еквивалент на някого, който скача от сгради и с парашут.“

„Причината да продължавам да правя филми е, че мразя последното нещо, което съм направил. Опитвам се да поправя грешките си.“



„Никога не смятам, че съм добър в това, което правя. Винаги мога да го направя по-добре, знам слабостта си. Никога не съм бил перфектен.“

„Този вид слава; не бих могъл да я имам в живота си. Харесва ми, че можем да седим на поляната в Сентръл парк и да съм само един от милионите хора. Не искам да загубя това. Опитвам се да достигна до перфектната стратегия. И е трудно. Просто искам да съм точно по средата.“


Текст: Деси Найденова

Снимки: Getty/Instagram

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново
Препоръки от седмицата

Сако с джобове с капаче от Motivi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Къса жилетка с контрасти от Trendyol

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уютът на есенните цветове.

Ако сте пропуснали
Най-четени