Как си приготвим: шоколад с малини и коняк

x

Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря. Kак точно да си приготвим този вкусен десерт, разбрахме от нашите приятели от сп. „Меню“.



Необходими продукти:

400 г шоколадов кувертюр

200 г пресни малини

200 мл сметана

30 мл коняк

Начин на приготвяне:

Разтопете кувертюра на водна баня, добавете сметаната и коняка и разбъркайте, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес. Охладете и сипете в подходящи форми, добавете малините, сложете в хладилника, за да се стегне, и поднесете. За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която е налят разтопен и темпериран бял шоколад.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню“

Вижте още:

Как да си приготвим: Печен камембер с червени боровинки

Как да си приготвим: Безглутенова торта с лешници и малини

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans in Dark Blue от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс панталон с набирания от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Поло блуза с коприна от OXXO

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Wild, wild west.

Ако сте пропуснали
Най-четени