Миниатюрни кексчета се превръщат в забележителни аксесоари. Понички и кроасани следват примера им, заедно с хамбургери и френски макарони. Изработени деликатно и сякаш не от човешка ръка, те са най-вкусните бижута, които сме виждали. Жалко само, че не си падаме по полимерна глина в менюто.
Сабина Петракиева е авторката на любопитните ръчно изработени шедьоври, повече от които можете да разгледате тук. Тя е на 24 години, завършва училище с разширено изучаване на музика и изкуства, но след това се насочва към съвсем различна сфера, а именно ветеринарна медицина.
Преди 3 години започва да се занимава по-сериозно с израбоката на аксесоари, като я обединява с още една своя страст, а именно сладкарството. Постепенно, с много опити и хвърляне на глина из стаята в търсене на реалистичната форма, започва усъвършенстването.
Първоначално Сабина не планира да продава бижутата си. Прави малки кексчета и понички за красота, но открива, че подобни произведения не се продават никъде. Решава да опита късмета си, започвайки сама да носи изработките си, както и да подарява от тях на приятелките си. Първите поръчки пристигат, следва и партньорство с бутик MUSE Shop. От миналия септември талантливата дизайнерка вече посещава и различни базари.
Твърди, че е превърнала хобито си в работа и съжалява само, че няма достатъчно време, за да му се отдаде напълно. Но там, между полимерната глина и ветеринарната медицина, се раждат произведения, които няма как да останат незабелязани.
Текст: Станислава Добрева
Снимки: Сабина Петракиева
Вижте още:
Младите таланти на България: омагьосващата Благовеста Терзиева
Младите таланти на България: алтернативната мода на Яна Панова